Hästköttskandalen positiv för hälsan

improveme.se

Hästköttskandalen må ha förändrat tilltron på matindustrin. Men avslöjandet har fått positiv effekt på vår kost och långsiktiga hälsa. Det visar en ny brittisk studie.

Det var i februari som det kom fram att produkter från bland annat Dafgård, vars köttbullar säljs på Ikea, innehåller hästkött.

Skandalen spred sig
till flera andra länder och i England har forskare nu på uppdrag av Which undersökt hur detta har påverkat våra matvanor, skriver yahoolifestyle.uk.

Och det visar sig att 60 procent av 2000 tillfrågade britter har börjat köpa mindre färdiglagad mat -som har kopplats till ökad risk för cancer, hjärtsjukdomar och fetma.

-Folk riktar nu mer uppmärksamhet till var deras livsmedel kommer ifrån och inser att om det lagar maten själva vet de vad de får, säger nutritionisten och författaren Marilyn Glenville till yahoolifestyle.uk

Hon menar också att nyttiga vegetariska alternativ har blivit mer populära efter att skandalen uppdagades.

-Och för dem som fortfarande äter kött har människor pushats till att titta efter bättre kvalitet på köttet och ökat intaget på fet fisk -som är så bra för vårt hjärta och allmänna hälsa, hud och hår.

Bildspel: Hästköttskandalen positiv för hälsan

Bildspel: Hästköttskandalen positiv för hälsan

[email protected]

2013-03-15 13:50:00

Publicerad: 15 mars 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp