Den stora hälsorisken: Handväskan

improveme.se

Det kan vara dags att se över prylarna i din handväska. Forskare menar nämligen att din väska och dess innehåll är en riktig bakteriebomb. Improveme.se lär dig lösa problemet.

Kvinnor inser inte hur deras väska påverkar hälsan. Det menar flera forskare. Tänk på att din väska och dess innehåll följer med dig överallt. Den reser med dig och placeras på olika platser där den på vägen plockar upp mängder av bakterier. Du kommer att bli förvånad över vilka hälsorisker din dyrbaraste ägodel medför. Läs vidare för att ta reda på vilka de är och hur du undviker problemet.

Risk 1: Vattenflaskor
Trots att det känns förnuftigt att alltid ha en vattenflaska nära till hands bör du undvika en gjord av plast. Experter menar att plasten innehåller osäkra kemikalier som på sikt kan blandas med vattnet. Detta kan i sin tur leda till obalans bland hormonerna och fertilitetsproblem. Ju längre du använder en plastflaska, desto större är risken att de skadliga kemikalierna påverkat vattnet.

Lösning: Använd en flaska av glas eller metall istället. Om du är rädd att glasflaskan ska gå sönder kan du stoppa den i en skyddande påse av plast eller silikon.

Risk 2: Smink
Alla går kanske inte omkring med hela sin sminknecessär i väskan, men de allra flesta handväskor innehåller i alla fall en eller ett par skönhetsprodukter. Håll extra koll på sminkets utgångsdatum. Makeup som är förbi sitt utgångsdatum hyser mängder av bakterier. I din väska är det svalt och mörkt -en perfekt miljö för bakterier att föröka sig i.

Lösning: Håll koll på sminkets utgångsdatum och undvik att dela det med dina vänner. Byt dessutom din mascara så ofta du kan, gärna varannan månad. En gammal mascara är en riktig bakteriebomb och kan leda till ögoninfektioner.

Risk 3: Använda näsdukar
Hur många gånger har du förvarat en använd näsduk i väskan och lovat dig själv att du snart ska kasta den? Studier visar att de virus som orsakar vanlig hosta och förkylning kan överleva längre på dessa näsdukar. Därför sprider du oavsiktligt bakterier varje gång du stoppar handen i väskan.

Lösning: Kasta näsduken så fort du kan efter att du använt den. Om du förvarar ett paket näsdukar i väskan bör du alltid se till att det är förseglat. Som en extra åtgärd kan tvätta händerna ofta.

Risk 4: Mobilen
Mobilen kan vara föremålet som bär på mest bakterier av alla. Inte så konstigt kanske med tanke på att vi bär med oss den var vi än går. Därför utsätts den konstant för snuskiga bakterier.

Lösning:
Förvara din mobil i en ficka i väskan eller ett separat fodral och rengör den en gång i veckan med en mjuk trasa.

Risk 5: Tung handväska
Många kvinnor besväras av värk i nacke, rygg och axlar på grund av de tunga handväskorna de dagligen släpar runt på. Samtidigt som en stor handväska kan vara modern bjuder den också in till att fyllas med mer saker i den.

Lösning: Byt till en mindre väska eller gör det till en vana att gå igenom och tömma väskan på alla onödiga saker minst en gång i veckan.

Bildspel: Den stora hälsorisken: Handväskan

Bildspel: Den stora hälsorisken: Handväskan

[email protected]

2013-03-18 15:05:00

Publicerad: 18 mars 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp