Öka din förbränning med rätt mat

improveme.se

Om du äter rätt mat ökar din metabolism. Improveme.se listar tre ämnen att ha i åtanke när du planerar din nästa måltid.

Protein ökar kroppens förbränning då ämnet har en hög termogen effekt, <span class=“st“>det vill säga den energi som krävs för att både mekaniskt och kemiskt bryta ner maten till näringsämnen.

Under matsmältningen bränner du hela 30 procent av kalorierna som ett livsmedel innehåller. Om du äter en bit kött som innehåller 360 kalorier så kräver kroppen alltså 120 kalorier för att bryta ned det.

Kalcium och d-vitamin (som du hittar i mejeriprodukter) är ämnen som hjälper dig att bygga och bevara muskelmassa, vilket är väsentligt för att upprätthålla en stabil ämnesomsättning. Kom dock ihåg att välja ost och mjölk som har lågt fettinnehåll.

Har du hört talas om kapsiacin förut? Antagligen har du åtminstone upplevt dess styrka i chili och cayennepeppar. Ämnet värmer upp kroppen och bidrar till ökad förbränning. Testa att strö över lite extra krydda på soppan, salladen eller köttet för att hetta upp kroppen!

Bildspel: Öka din förbränning med rätt mat

Bildspel: Öka din förbränning med rätt mat

[email protected]

2013-03-28 11:00:00

Publicerad: 28 mars 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp