5 enkla knep för dagligt detoxande

improveme.se

Detox är inte längre något som vi gör en gång om året – det är en praxis som blir allt vanligare. Här är fem enkla tips på hur du kan detoxa i vardagen.

Kändisar som Gwyneth Paltrow och Miranda Kerr är stora fans av detox och dricker flera renande juicer om dagen. Men en strikt detox-diet kan vara påfrestande för humöret och svår att följa.

Detox-gurun Vivene Kay menar att det finns enkla sätt för att bibehålla skenet av en detox på daglig basis. Här är hennes knep.

1. Tänk positivt
Börja dagen med positivt tänkande. Det påverkar din hälsa och attityd resten av dagen.

2. Återfukta inifrån

Gör det till en rutin att börja morgonen med ett glas rumstempereat vatten med lite pressad citron i. Det kommer att kickstarta din matsmältningsprocess.

3. Fokusera ditt sinne
Meditation är nyckeln till att rensa ditt inre och låta kroppen släppa på spänningar och stress. Försök att avvara fem minuter om dagen till att meditera och ditt välmående kommer att öka betydligt.

4. Drick renande juicer

Försök att ersätta en måltid med juice om dagen -det kommer avsevärt att underlätta din viktminskning, kroppens avgiftning och förbättra ditt immunförsvar.

En enkel och god juice är äpple, päron, citron och ingefära -ingredienser som ofta kan finnas hemma.

5. Håll dig aktiv
Att röra på sig är a och o för ett hälsosamt liv. Bara 20 minuters daglig träning -oavsett om det är en rask promenad, cykling eller styrketräning på gymmet -kommer det att öka din metabolism och hålla din kropp i form.

Bildspel: 5 enkla knep för dagligt detoxande

Bildspel: 5 enkla knep för dagligt detoxande

emelie.wiktoren@improveme.se

2013-08-19 09:26:00

Publicerad: 19 augusti 2013

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige