Så hittar du rätt gym

Att komma igång med träningen handlar inte bara om att snöra på sig skorna, packa väskan och ge sig iväg. Det handlar även om att hitta ett gym som känns rätt.

Skriv en lista

  Innan du börjar googla fram potentiella gym, ta dig tiden att skriva en lista över vad du vill ha ut av ett gym. Är du intresserad av ett stort utbud maskiner eller är fria vikter viktigare för dig? Vill du ha många klasser att välja mellan, eller är du nöjd så länge det finns tillräckligt med löpband att du slipper köa? Utifrån denna lista, leta efter ett gym som verkar fylla dina krav.

Be om en visning

  De allra flesta gym tar gärna emot dig för en rundtur i deras lokaler så länge du bokar tid i förväg. Se till att planera in besöket vid en tidpunkt då du vet att du kommer att träna. På så sätt är det lättare att avgöra om det är kö vid maskinerna eller inte, om det är rent eller stökigt i omklädningsrummen, hur mycket folk det är på passen i salarna.

Provträna

  Om möjlighet till att provträna gratis finns, ta den. Precis som vid ditt första besök, ska du se till att förlägga provträningen vid en tid som du kommer att besöka gymmet om du väljer att bli medlem. Under tiden som du provtränar, tänk på samma saker som vid ditt första besök; är det rent, är det kö, är det trångt, hur är stämningen? Även om sådana saker inte känns viktiga vid ett gratis träningspass, kommer de garanterat att vara av betydelse när du blir medlem.

Tänk till

  Innan du bestämmer dig för att teckna ett medlemsskap bör du tänka efter noga. Att bli medlem på ett gym kostar ofta en del, vilket innebär att du verkligen bör vara säker på att du kommer att få vad du är ute efter. Ta följande saker i beaktning innan du skriver på avtalet:

1. Hur mycket kommer det kosta mig per månad? Kommer jag träna så mycket att det är värt denna kostnad?

2. Är det lätt för mig att ta mig till och från gymmet?

3. Är personalen utbildade instruktörer?

4. Passar gymmets öppettider min vardag?

5. Känner jag mig bekväm på detta gym?

6. Hur lång är bindningstiden, och vad gäller om jag vill avsluta mitt medlemsskap?

Kom ihåg att valet av gym är en investering i både tid, pengar och dig själv. Du har rätt att vara petig och kräsen.

Bildspel: Så hittar du rätt gym

Bildspel: Så hittar du rätt gym

2008-02-19 08:30:00

Publicerad: 19 februari 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp