Fördelar med aloe vera-vatten

improveme.se

Man säger att skönhet kommer inifrån – så varför inte förstärka effekten? Aloe vera har många fördelar, men många vet inte att det går att dricka.

Det finns flertal hudkrämer där ute, vissa mer naturliga än andra. Några av dessa har i sin tur ämnen från aloe vera-växten som ingrediens. Växten innehåller hundratals nyttiga ämnen som vitaminer, mineraler, aminosyror och enzymer, och är dessutom sprängfylld med vatten.

Du kanske har sett, eller rent av testat, aloe vera-krämer. Tack vare dess effektiva sätt att reparera kollagen så kan det bidra till en mer elastisk hud. Dessutom hjälper det till att transportera syre till hudcellerna, som i sin tur gör huden starkare.

Men visste du att det också går att ta aloe vera invärtes? Utöver i hudkrämer så används det som ingrediens i bland annat desserter, mejeriprodukter och liknande produkter. Dessutom finns det som törstsläckare när man behöver något svalkande. Ett bra exempel på detta är ”Aloe Vera-drycken”, som är packad med 50 procent aloe vera och kan dessutom användas som ersättning till energidryck. Det är dock inte helt känt vilka fler fördelar som kommer med att dricka aloe vera, därför kommer här tre anledningar till varför du bör göra det.

Det hjälper matsmältningen
Ett ordentligt fungerande matsmältningssystem är en av byggstenarna till god hälsa. Och eftersom aloe vera är en adaptogen, det vill säga att det kan anpassa sig till omgivningen, så kan det hjälpa dig med både förstoppning och diarré.

Det fungerar som detox
Att äta gelatinplantor som aloe vera kan hjälpa till rensa ut gifter. Detta sker för att gelen åker igenom kroppen och absorberar upp de giftiga ämnena på vägen, ända ner till tarmen. Att äta själva plantan kan sluta i magproblem, men Aloe Vera-drycken innehåller fruktkött från plantan och på så sätt får du i dig gelatinet i säker drickform.

Det stärker immunförsvaret

Överallt ser man produkter som ”stärker immunförsvaret”. I detta fall kan antioxidanterna slå bort fria radikaler som bidrar till åldrandet. Fria radikaler är, förenklat, en dålig biprodukt i kroppen. Genom en ohälsosam livsstil så kan det bli ett överskott av dessa, men aloe vera kan alltså hjälpa till att hålla det på en stabil nivå.

Bildspel: Fördelar med aloe vera-vatten

Bildspel: Fördelar med aloe vera-vatten

[email protected]

2013-10-30 09:14:00

Publicerad: 30 oktober 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp