4 ovanliga dieter du aldrig hört om

improveme.se

Dieter är ett aldrig sinande ämne. Även om du tror att du hört det mesta om de flesta så har du fel. Här kommer fyra nya, lite överraskande, bantningstips.

LCHF, 5:2-dieten, GI-metoden, flygvärdinnedieten… Listan kan göras lång. Varje dag skrivs det om dessa bantningskurer och intresset verkar omåttligt. Vi har dock letat upp fyra, helt nya, viktminskningsknep för dig som vill prova någonting nytt.

Drick olja
Enligt en diet vid namn ”The Shangri-la Diet” är det bra att konsumera smaklösa kalorier. Två gånger om dagen, mellan måltiderna, rekommenderas det att dricka en till tre matskedar sockrat vatten och en till två matskedar olivolja. Detta ska alltså bromsa aptiten och minska vikten som din kropp naturligt vill ligga på.

Krydda maten
Att krydda maten med många och smakrika kryddor kan hjälpa dig minska i vikt. Forskning visar nämligen att kryddig mat får personer att äta mindre portioner. Anledningen kan vara att man känner sig nöjd mycket snabbare. Koncentrationen av smaker får en att tro att man ätit en hel del mat även om man inte gjort det.

Ät godis
När man lagar mat kan det vara lätt hänt att man provsmakar ingredienserna man använder. Detta kan leda till känslan att man redan ätit ett mål när man väl sätter sig vid bordet. Vissa experter hävdar att det kan vara bra att suga på en godis istället. Ja, du läste rätt, godis. Genom att hålla mun och smaklökar upptagna förhindrar du småätandet under matlagningen. Detta betyder självklart inte att du ska stå trycka i dig godis. Ta en karamell som håller länge och välj gärna en smak av mint som gör det lönlöst att försöka småäta av maten du lagar.

Håll för näsan

Har du någonsin utfört det där experimentet när du ska äta en bit gul lök och en bit äpple med ögonbindel och näsklämma? Alla som har gjort det vet att man inte känner någon skillnad. Vi äter lika mycket med näsan som med munnen och avlägsnar man luktsinnet så kommer detta leda till att man bara äter tills man känner sig mätt. Lukten av mat ökar aptiten och får oss i många lägen att äta mer än vad vi behöver.

Bildspel: 4 ovanliga dieter du aldrig hört om

Bildspel: 4 ovanliga dieter du aldrig hört om

[email protected]

2013-11-08 08:04:00

Publicerad: 8 november 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp