Nyttiga snacks

improveme.se

Bristfällig fantasi för nyttiga mellanmål? Vi är många som har det problemet. Improveme.se har listat måltidstipsen som håller dig borta från småätande och sockerfällor.

Det är lätt hänt att man stoppar i sig onyttigheter för att orka hålla igång under dagen. Men att äta rätt trots att man har en stressig dag behöver inte vara svårt eller kräva större planering. Vi har tipsen på hälsosamma mellanmål som håller dig pigg och i form.

Knäckebröd med avokado
En svensk studie visar att man kan minimera sitt nästa kaloriintag med 8 procent genom att välja knäckebröd istället för bröd. Knäckebrödet har ett högt fiberinnehåll som dämpar hungerkänslorna. Kombinera gärna med avokado som pålägg. Den innehåller nyttiga omättade fetter som håller dig mätt längre.

Popcorn
Det kanske låter för bra för att vara sant, men sanningen är att popcorn är väldigt kalorisnåla. Se bara upp för de smaksatta varianterna som är mindre nyttiga. Välj vanliga osaltade mikropopcorn om du är ute efter det bästa alternativet. Det här är ett utmärkt alternativ istället för chips eller godis när du känner dig sugen på snacks.

Naturell yoghurt med linfrön
Många vet redan att yoghurt är bra för magen. Men förutom det är den rik på kalcium och proteiner som tämjer hungern. Ett bra tips är att äta den tillsammans med linfrön. De innehåller nyttiga omega 3-fetter som är bra för både mage och hjärta.

Smoothie
En smoothie gjord på dina nyttigaste favoritingredienser är både gott och hälsosamt. Ett tips är att tillsätta vetegräs, spirulina eller ingefära för att kicka igång immunförsvaret under förkylningstider. Ingefäran tillför även en frisk och stark smak som gör att drycken genast känns boostande.

Fruktbars

Numera kan man köpa ekologiska bars gjorda på frukt och nötter nästan överallt. Du kan också göra egna bars som du förvarar och tar med i väskan när du är på vift. Det är både praktiskt och oförskämt gott.

Keso/Kvarg
Ät det naturellt eller tillsätt frukt och nötter. Kvarg finns att köpa smaksatt men oftast är de alternativen mer kaloririka. Keso är ett utmärkt mellanmål då det går att kombinera med det mesta.

Bildspel: Nyttiga snacks

Bildspel: Nyttiga snacks

[email protected]

2014-11-28 12:05:00

Publicerad: 28 november 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp