Träna rätt för din ålder

improveme.se

Att kroppen orkar mer när man är tjugo år än när man är femtio år är naturligt. Glöm inte att anpassa din träning därefter.

Då du är 20
Det är nu som du bygger upp en bra grundkondition, men tänk på att kondition är en färskvara. Det räcker inte att du tränar mycket kondition ett tag och sedan skippar det. Satsa även på att träna upp din bålstabilitet, det kommer att löna sig i framtiden.

Då du är 30
Runt 30 kan många känna att det är svårt att hinna med träningen, då det är mycket annat som ska hinnas med som exempelvis karriär, familj och vänner. Det är runt denna ålder som kroppen börjar kännas lite stelare, därför är det en bra idé att ta sig tid och stretcha ordentligt. Försök att träna två till tre gånger per vecka. Styrketräning och yoga är en bra kombination.

Då du är 40
Nu har muskeltillväxten börjat avta och det blir därför ännu viktigare med styrketräning. Satsa även på bålstabiliteten (bra för ryggen). Yoga, pilates och dans är bra träningsformer.

Då du är 50
Nu kan det mycket väl vara så att din kropp behöver lite extra tid att vila efter träning. Återhämtningstiden efter träningen är dubbelt så lång nu, som den var då du var i 20-årsåldern. Bollträning är ett bra sätt att öka styrkan, balansen och koordinationen.

Bildspel: Träna rätt för din ålder

Bildspel: Träna rätt för din ålder

redaktion@improveme.se

2014-10-28 08:53:00

Publicerad: 28 oktober 2014

Våra mest älskade skönhetsklassiker

De tidlösa produkterna vi aldrig tröttnar på