Vilken typ av yoga passar dig bäst?

improveme.se

Är du sugen på att testa yoga, men osäker på vilken form du ska välja? Vi hjälper dig att hitta den sort som passar just dig.

Praktiskt taget ökar alla typer av yoga styrkan, flexibiliteten och balansen. Men de olika yogaformerna kan variera i svårighetsgrad och passar olika bra vid olika tillfällen.

Läs vidare för att hitta den form av yoga som passar just dig.

Hatha
Bra för: Dig som är nybörjare

Poserna är enkla och takten är lugn. Målet är att skapa en balans i kroppens energisystem för att uppnå fysisk och psykisk hälsa. Man använder sig av metoder som fokuserar på andning, avslappning, koncentration och meditation.

Hathayoga är bra att utöva en till två gånger i veckan för att återhämta sig från den vardagliga stressen.

Ashtanga och Power Yoga
Bra för: Dig som vill gå ner i vikt

Dessa varianter av yoga kombinerar fördelarna med traditionella yogaövningar med ett mördande motionspass. Båda stilarna är rappa och du byter från en ställning till en annan utan vila. Detta leder till en fantastisk kaloriförbränning och genererar värme i kroppen som gör att du svettas rejält.

Yin Yoga
Bra för: Dig som vill slappna av

När du utövar yin yoga flyttar du dig långsamt i sittande eller liggande ställningar och stannar sedan i posen i upp till fem minuter för att möjliggöra en djupare stretch och samtidigt koppla av ordentligt. Här används meditativ musik och massor av fokus på andning.

Denna yogastil är uppkallad efter den lugna delen av yin-och-yang.

Iyengar
Bra för: Dig med begränsad muskelstyrka

Om du vill utveckla din styrka, uthållighet, smidighet och balans är Iyengaryoga något för dig. Fokus ligger på att rätta in kroppsdelarna så att de samverkar på ett ergonomiskt sätt. Detta sker ofta med hjälp av olika redskap som kuddar och remmar för att utövare med begränsad muskelstyrka ska kunna utöva övningar som annars krävt år av övning.

Bildspel: Vilken typ av yoga passar dig bäst?

Bildspel: Vilken typ av yoga passar dig bäst?

isabella.eklof@improveme.se

2014-09-28 12:23:00

Publicerad: 28 september 2014

Våra mest älskade skönhetsklassiker

De tidlösa produkterna vi aldrig tröttnar på