Plankan fixar snygga magmuskler

improveme.se

Hemligheten till fantastiska magmuskler? Nya övningar! Skippa situpsen och testa den här metoden istället.

Alla önskar väl sig en fantastisk platt mage. Men eftersom de flesta kvinnor förlitar sig på situpsövningar vill vi klargöra en sak: situps är inte den mest effektiva träningsmetoden. Övningen påverkar nämligen bara musklerna på framsidan och på sidorna om magen. Istället är det viktigt att träna musklerna i kärnan för att få mer definierade magrutor.

För att på bästa sätt trolla fram din snygga mage är stabiliseringsövningar att rekommendera. Core-övningar som ”plankan” hjälper musklerna att stabilisera ryggraden och bäckenet så att du kan förebygga ryggont och förbättra din hållning. Du bränner också mer kalorier än vid situps eftersom du sätter fler muskler i arbete.

Följ stegen till ”sidoplankan” och fixa snygga magmuskler på nolltid.

Hur man gör:
Ligg på ena sidan med armbågen direkt under din axel och sträck ut benen. Spänn magen och lyft höfterna från golvet tills du balanserar på din underarm och fötter så att kroppen blir en diagonal linje. Håll i 30 sekunder och byt sedan sida.

Varför det funkar:
”Sidoplankan” är mer utmanande än en traditionell ”planka” eftersom du stödjer hela kroppsvikten på två kontaktpunkter istället för fyra. Kroppens kärna måste därför arbeta hårade och vara stabiliserad vilket ger fantastiska resultat.

Bildspel: Plankan fixar snygga magmuskler

Bildspel: Plankan fixar snygga magmuskler

[email protected]

2014-09-18 14:05:00

Publicerad: 18 september 2014

10 relationstips på semestern

En klassiker bara ni två – skapa nya minnen genom att dra iväg på en roadtrip