Få fler följare på Instagram

En del, som Kim Kardashian har fler miljoner följare, men de flesta ligger på från några hundra till ett par tusen som regelbundet kollar in vad man lägger upp på sin Insta. Men det är ju så klart kul att få fler som följer en. Hur ska man då bära sig åt för att öka antalet?

mobil

Att ha ett tilltalande innehåll är naturligtvis det viktigaste i bilddrivna sociala medier. På Instagram är det lätt att halka in på ett konto man inte besökt tidigare. Det är kanske någon vän som har en väl eller som följer någon osv. Väl där avgör man väldigt snabbt om det här är något för mig eller inte. Oftast handlar det om sekunder.

En klassisk selfie går alltid hem på Instagram.

Några tips har vi hämtat från bloggaren Marianna Hewitt som delat med sig till Harper’s Bazaar. Vi har dock modifierat dem lite.

Några av Marianna Hewitts gillade bilder.

• Utveckla din estetiska signatur. Läsare och tittare vill ofta känna igen sig och veta lite vad de får. Så att inte flaxa mellan massor av filter hela tiden, utan hålla dig till ett fåtal gör att ditt flöde ser mer genomtänkt ut.

•  Få de med många följare att reposta dina foton. Detta görs enklast med att tagga till exempel ett företag du vet brukar reposta.

•  Kommentera och engagera. Gå in och kommentera på bilder du gillar. Då finns chansen att den personen kommenterar tillbaks och andra blir nyfikna och kollar i sin tur in dig.

• Ta bilder med vänner och tagga varandra för att på så sätt ta del av varandras följare.

•  Passa på att kryssa för att du vill dela din bild på Twitter och Facebook också. Man vet aldrig vem som ser och kanske delar…

•  Analysera vilka bilder som är mest gillade bland de du postat. Antingen genom att kolla manuellt eller använda dig av appar som Iconosquare. På så sätt får du reda på vad dina följare föredrar och kan fortsätta posta liknande bilder.

Louise Flinck
Publicerad: 8 september 2015
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp