Inled hösten med en whiskypinne

Hösten är här och med det kan det vara skönt att koppla av i soffan med en Whisky. Och varför inte en kanadensisk variant?

Black Velvet Whisky lanserades 1951 i Kanada och blev en snabbt en succé, då under namnet Black Label. Den sammetslena smaken var något helt nytt på marknaden och produkten bytte efter ett tag namn till det vi idag känner till – Black Velvet.

whiskey_artikelBlack Velvet använder det kristallklara vattnet från Klippiga bergen i Kanada samt majs, råg och korn av hög kvalité. Därefter genomförs en noggrann process av destillering, blandning och lagring i små rostade ektunnor.

Black Velvet är en gammal klassiker i Sverige och Black Velvet 3 yo är den 3:e bästsäljande whiskyn i landet. I Sverige finns sedan tidigare även Black Velvet Toasted Caramel, med smak av rostad kola.

Nya Black Velvet Reserve 8 Years ger med sin blend och längre lagring kanadensisk whisky en ny dimension med mer mogen och sofistikerad framtoning.
Blenden  i Black Velvet Reserve 8 Years består av grain- och cornwhisky som lagrats i minst åtta år, till övervägande del på bourbonfat. Doften är mångfacetterad med söta toner av katrinplommon, persikor, kryddor och söta citrusfrukter. Smaken är rundad med inslag av fat, vanilj, kola, marsipan och peppar.

Världens mest berömda polisstyrka, Kanadas ridande polis, bildades en gång i tiden för att tygla den kanadensiska whiskyns frammarsch. Med facit i hand kan man väl säga att det gick sådär…

Redaktionen
Publicerad: 29 september 2016
Foto: Alamy & Press

10 relationstips på semestern

En klassiker bara ni två – skapa nya minnen genom att dra iväg på en roadtrip