Smoothies trendar fortfarande på frukostbrickan

Att yngre människor mer och mer överger den traditionella ostmackan och kaffet till frukost är kanske ingen nyhet. Numera är det chiapudding, surdegsbröd, kvarg och smoothies som står på menyn när vi äter dagens första mål.

smoothiesglas

Fler och fler knåpar ihop sina smoothies och juicer. Numera handlar det inte om enbart frukter och bär, nej nu stoppar man även ner grönsaker, alger, vetegräs och rotfrukter i drickan. Tillsatt socker är ett stort no-no och inget man vill ha i de nyttiga smoothiesarna.

naked

Är man nu lite lat, eller helt enkelt har bråttom på morgonen har det nu kommit en nyttig smoothie till Sverige. Den heter Naked och precis som den låter är den naken. Det vill säga utan tillsatt socker, konserveringsmedel och färgämnen.

Naked Juice startades av Jimmy Rosenberg och David Bleeden 1983 i soliga Kalifornien. De gjorde sina juicer hemma i köket och gick runt på stränderna och sålde den till törstiga soldyrkare. Nu kan även vi i Sverige ta oss en klunk naket så vi klarar oss genom kylan och mörkret. Eller göra egna om man nu är av det pyssliga slaget.

 

 

Louise Flinck
Publicerad: 28 september 2015

10 relationstips på semestern

En klassiker bara ni två – skapa nya minnen genom att dra iväg på en roadtrip