Så undviker du prostatacancer

Detta bör du undvika – och dessa ämnen bör du äta. Visste du att solen även skyddar dig mot cancer? Här leder vi dig mot en friskare framtid.

Det saknas fortfarande raka bevis, men forskarna tror att rött kött, mycket animaliskt fett och större mängder av mejeriprodukter faktiskt ökar risken för män att drabbas av prostatacancer.

Kroppen bör dagligen få i sig kalcium från mjölkprodukter -men aldrig för mycket. Minst två gram kalcium är den rekommenderade dosen. Det är när man börjar använda kostillskott som risken ökar för prostatacancer. Annars är det väldigt svårt att överdosera just kalcium.

Sen finns det självklart kost som inte ökar risken, utan minskar och istället stärker skyddet mot prostatacancer, som även kan förebygga och/eller förhindra att det sprider sig i andra delar av kroppen.

Se bildspelet för att se vilken kost och de tips som finns för att undvika prostatacancer.

Prostatacancer är den cancer som drabbar män mest.

Prostatacancer är den cancer som drabbar män mest.

Selen är en kraftfull antioxidant som skyddar din kropp och som behövs för cellernas syreförsörjning. Förutom att skydda mot prostatacancer så är den mineralet bra för gifter såsom kvicksilver och kadmium. Du hittar selen i fisk, ostron, ägg och paranötter bland annat.

Selen är en kraftfull antioxidant som skyddar din kropp och som behövs för cellernas syreförsörjning. Förutom att skydda mot prostatacancer så är den mineralet bra för gifter såsom kvicksilver och kadmium. Du hittar selen i fisk, ostron, ägg och paranötter bland annat.

Gula och röda växtfärger är något som skyddar. Det hittar du i bland annat tomater, paprika, mango, rödbetor, äpplen och plommon. Dessa innehåller alltså mängder av antioxidanter. Alla kålväxter kallas även för superoxidanter.

Gula och röda växtfärger är något som skyddar. Det hittar du i bland annat tomater, paprika, mango, rödbetor, äpplen och plommon. Dessa innehåller alltså mängder av antioxidanter. Alla kålväxter kallas även för superoxidanter.

Tro det eller ej – men solen skyddar oss från cancer. Vår kropp producerar 80 procent av D-vitaminet själv tack vare solen strålar. Vi svenskar ser dock solen för lite, men kan då använda oss av speciell kost. Du finner naturlig D-vitamin i bland annat margarin, fet fisk, fiskleverolja, kantareller, äggula, kyckling med skinn. Kom ihåg att fortfarande ha respekt för solen och dess strålar. Det får absolut inte överdoseras.

Tro det eller ej – men solen skyddar oss från cancer. Vår kropp producerar 80 procent av D-vitaminet själv tack vare solen strålar. Vi svenskar ser dock solen för lite, men kan då använda oss av speciell kost. Du finner naturlig D-vitamin i bland annat margarin, fet fisk, fiskleverolja, kantareller, äggula, kyckling med skinn. Kom ihåg att fortfarande ha respekt för solen och dess strålar. Det får absolut inte överdoseras.

cimon.lundberg@improveme.se

2011-08-11 15:27:00

Publicerad: 11 augusti 2011

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige