“Vi skulle aldrig kunna vara ett par“

Hon spelar en kristen pedant som ser allt i rosa, och han en missionärsson med ett enda mål – att få ligga. Improveme.se tog ett snack med skådespelarna Ellen Bergström och Adam Pålsson inför premiären av den nya familjekomedin ”I nöd eller lust”.

Många av oss har nog byggt upp en fantasi kring hur vårt drömbröllop kommer att vara. Alltifrån kyrkan, till klänningen och blommorna ska vara perfekt och vi tänker oss att det kommer vara den bästa dagen i våra liv.

För Jenni, spelad av Ellen Bergström, i Kjell Sundvalls nya komedi ”I nöd eller lust” är bröllopsdagen inte bara en dag hon länge drömt om. För Jenni är det liv eller död som gäller när hon skrider fram till altaret med sin Gabriel, som spelas av Adam Pålsson.

– Jenni är väldigt rabiat och principfast. Hela hennes värld är fluffigt rosa och bröllopet ska vara planerat in i minsta detalj. Om något går fel kan hon lika gärna dö, säger Ellen.

Adam beskriver sin motspelerskas karaktär som vacker -men rubbad:

– Hon var förmodligen supercharmig när vi träffades. Men sen måste något ha gått snett. Jag spelar en person vars föräldrar dött i malaria, som egentligen mest längtar efter att få ligga. Jenni har nämligen bestämt sig för att spara sig till efter bröllopet. Hon tycker nog att det är lite läckert att Gabriel är missionärsson.

Adam Pålsson känner vi igen från en rad Dramaten-uppsättningar, SVT Play-serien ”Portkod 1525” och inte minst som Rasmus i Jonas Gardells hyllade serie ”Torka aldrig tårar utan handskar”. Ellen är bland annat känd som huvudrollen i serien ”Elsas värld” och har på senaste tiden blivit ett känt namn på internet då hennes egenproducerade, humoristiska videos fått viral spridning.

– Jag tror att folk känner igen sig i mina klipp. Jag hämtar inspiration från vardagen och lägger på en tvist vilket gör det till en skruvad situation, fastän det skulle kunnat ha hänt i verkligheten, säger hon.

Till skillnad från Ellen som är en flitig användare av sociala medier, förklarar Adam att han själv tycker att uppdateringen känns tidskrävande och jobbig.

– Jag blir imponerad av att Ellen får energi av det. Men det hade nog varit tufft för mig om vi varit ett par i verkligheten. Jag hade nog inte gillat att exponeras på det sättet.

Ellen förklarar att många killar hon tidigare dejtat haft en törst efter att synas och höras och därför inte haft något problem med att visas mycket i hennes flöden. Men eftersom Adam är känd sedan tidigare tror hon inte att deras potentiella relation hade sett ut på samma sätt.

– Jag har en tendens att i ren frustration bara kasta ur mig saker i exempelvis min blogg. Trots det ångrar jag mig sällan efteråt. Jag kan bli så irriterad på människor som bygger upp en bild av sig själva som visar sig vara falsk. Det är det värsta jag vet. Men nu har jag kommit till en punkt där jag vill hitta någon som det är lite struktur på, som jag inte behöver rycka upp. Jag vill ha någon som skämmer bort mig, säger Ellen.

Hur är du på den fronten Adam – gillar du att skämma bort den du är tillsammans med?

– Jag skulle aldrig köpa en handväska för 15 000 kronor, det är inte riktigt min stil. Men jag tror att jag är rätt hygglig med vardagsromantik. Jag lagar gärna mat i alla fall.

Vi har träffat Ellen Bergström och Adam Pålsson som spelar två av rollerna i

Vi har träffat Ellen Bergström och Adam Pålsson som spelar två av rollerna i ”I nöd eller lust”.

Filmen är skapad av teamet bakom

Filmen är skapad av teamet bakom ”Tomten är far till alla barnen”, och är liksom den en skruvad familjekomedi.

Ellens och Adams karaktärer gifter sig i början av filmen. Sedan går det mesta fel... Foto: Alexandra Aristarhova

Ellens och Adams karaktärer gifter sig i början av filmen. Sedan går det mesta fel… Foto: Alexandra Aristarhova

[email protected]

2015-03-05 10:30:00

Isabella Eklöf
Publicerad: 5 mars 2015

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp