Vårda ditt underliv

improveme.se

Starka tvålar och syntetiska underklädesmaterial? Aja baja. Vi guidar dig till den rätta underlivsvården.

Använd bomullstrosor
Det är viktigt att använda trosor som kan andas. Undvik därför syntetiska material och satsa på ren bomull i dina underkläder.

Dra ner på sockret
Att äta mycket sötsaker är inte bra för kroppen i allmänhet och vill du ha ett friskt underliv gör du rätt i att skippa sockret. Det främjar nämligen bakterietillväxten i underlivet och kan göra att du lättare drabbas av svampinfektioner. Yoghurt motverkar denna process, så satsa gärna på att äta en portion naturell yoghurt varje dag.

Rengör försiktigt
Naturligtvis är det bra att hålla underlivet rent, men många går till överdrift. Spruta aldrig vatten upp i slidan och använd inte vanlig tvål. En intimolja eller speciell underlivsrengöring går däremot bra att använda.

Byt tampong ofta
Att låta tampongen sitta i för länge kan få bakterier att gro och i värsta fall orska den farliga “tampongsjukdomen“ Toxic Shock Syndrome. Låt aldrig tampongen sitta inne längre än sex timmar och försök även att byta bindor och trosskydd ofta.

Gå till gynekologen
Skippa inte gynekologbesöken och speciellt inte cellproven. Struntar du i att undersöka dig kan du missa infektioner och sjukdomar som kan ge dig svåra problem senare i livet.

Bildspel: Vårda ditt underliv

Bildspel: Vårda ditt underliv

[email protected]

2011-08-29 07:34:00

Publicerad: 29 augusti 2011

10 relationstips på semestern

En klassiker bara ni två – skapa nya minnen genom att dra iväg på en roadtrip