Dejtingcoach ger dig svaren

improveme.se

Från den blyga killen till framgångsrik dejtingcoach. Hannes Hervieu har många järn i elden. Nu ger han dig de rätta svaren för att ragga rätt.

Politiker, komiker, attraktionscoach men även dejtingcoach utanför men även i succetidningen Egoboost. Hur hinner du med allt?

-Social utveckling, humor och politik är det jag brinner för och jag hade ägnat mig åt det även om jag hade jobbat på ICA eller Folksam. Men nu har jag fördelen att dessutom få betalt för det jag älskar att göra och då har dygnet rätt många timmar.

Jag råkar veta att du en gång i tiden var något folkskygg och blyg. Hur gick du från det till den eftertraktade dejtingcoach du är idag?

-Genom att så fullständigt brutalt sparka mig själv i röven och bestämma mig för att det fick vara nog. Sedan dess har jag kastat mig in i varje, och då menar jag varje, social utmaning som jag ser, allt ifrån att bara våga säga hej till en främmande person till att resa själv genom USA eller försöka ragga upp kassörskan på ICA

Tror du att alla kan konsten att ragga?

-Absolut inte. Majoriteten av alla där ute är fullständigt värdelösa. Däremot har alla möjligheten att bli fantastiskt bra på att ragga.

Vad trendar bland det som är ett lyckat och ett mindre lyckat flörtande?

-Jag tror inte det finns trender inom attraktion. Jag är helt övertygad om att i alla tider har personer som är självständiga, positiva och utstrålar att de är vandrande äventyr fått kärlek i överflöd. Sluta bjuda på en jävla drink och bjud på dig själv istället.
Ha inställningen att den här personen du raggar på verkar cool och att du vill att den ska hänga med på det äventyr du är, men vill personen inte det så skiter du i det -du har en grym kväll i alla fall.

”Utanför min liga” -är det något du accepterar?

-Absolut inte. Nu är jag galet kär och galet upptagen, men det är fullständigt absurt att tro att man inte ska kunna attrahera vilken kvinna eller vilken man som helst -vad har man för självbild om man inte anser att man är värd det man drömmer om?

Många är rädda för att ta initiativ, har du några tips för hur man kommer igång?

-Se din sociala utveckling i ett långt perspektiv. Tänk dig själv när du sitter i en gungstol på äldreboendet. Vill du då sitta där med massa barnbarn som springer runt benen och 1000 tals häftiga minnen, eller vill du sitta där ensam och bitter?

-Ett konkret tips är att se sig själv utifrån och inse vart ens sociala spärr går och sen lägga sig precis ovanför den nivån. Om du inte ens vågar säga hej till folk -börja med att gå runt och fråga folk om vad klockan är och ge dig själv svårare och svårare utmaningar varje dag. Det kan kännas jobbigt att gå fram och prata med främmande människor, men jag lovar att det är betydligt jobbigare att åldras utan massa äventyr i bagaget.

-Att vara social är som vilken annan färdighet som helst -ju mer du spelar World of Warcraft desto bättre blir du på att spela World of Warcraft och ju fler människor du pratar med -desto bättre blir du på att prata med människor. Så det är bara att bestämma sig -vad vill du vara bra på?

Vilka platser i Stockholm har man lättast för att ragga på?

-Alla platser där folk tycker om att skratta, känna det där lilla pirret i magen och bli helt blåsta av stolen. Det vill säga alla platser där det finns folk. Att tro att det finns ”extra bra ställen” är bara en ursäkt för att inte flirta i situationer där det känns svårt.

Vilka bör man undvika?

-Om du ser din drömtjej eller drömkille på den här platsen, anser du då att det är en anledning till att inte gå fram? Nej, exakt. Det finns inga dåliga platser, det finns bara dåliga försök.

Helt ärligt nu, hur många kvinnor har du förfört under en och samma kväll?

-Fullständigt ointressant. Om man börjar minnas sina romanser, oavsett om de är för en kväll eller för flera år, som siffror så tappar man all passion och nyfikenhet och kommer spendera kvällarna framför redtube.

Kan du så kan vi?

-Som sagt -hur vill du se tillbaka på ditt liv då du är gammal? Precis. Ring upp den där tjejen nu och säg att ni ska grilla korv och käka geléhallon på något berg.

Får ni inte nog av hunken Hannes? Fortsätt att följa hans råd och vardag på bloggen. Den hittar du <a href=“http://www.hanneshervieu.se“ target=“_blank“>www.hanneshervieu.se</a>

Hannes Hervieu hittar du i varje nummer av Egoboost

Hannes Hervieu hittar du i varje nummer av Egoboost

cimon.lundberg@improveme.se

2011-09-01 07:54:00

Publicerad: 1 september 2011

Sminka dig yngre

Här är de smarta tipsen