Bra sex med yoga

improveme.se

Våga yoga– och få bättre sexliv. Allt från mer njutning till bättre självsäkerhet, här är yogans hemliga fördelar.

I en artikel i New York Times skriver William Broad, författare till boken The Science of Yoga: The Risks and the Rewards, om den otrogne yogaläraren John Friend. Han är grundaren av Anusara-grenen i en yogafrom som kallas Hatha. Friend förklarar att han ”respekterar och hyllar sina studenter med mycket kärleksfull vänlighet”.

Tydligen lite mer än vänlighet, då han nyligen avgick från sin position efter att rykten om sexuella umgängen med flertal av kvinnliga elever hade börjat cirkulera.

Men Friend är inte den första som har lyckats förföra sina elever, påpekar Broad. Yoga har i själva verket en historia bakom sig fylld med casanovor. Varför har då så många yogalärare sexuella relationer med sina elever? Broad tror att det har att göra med träningsformens historia.

”Yogalärare och instruktionsböcker nämner sällan att utövningen började som en sexkult”, skriver han i sin artikel.

Även om många har missbrukat sina positioner som lärare i denna träning så har dessa sexproblem troligtvis lite med själva yogan att göra. Snarare är det ett tecken på maktmissbruk, precis som vi har sett med filmstjärnor, elitidrottare och politiker. Kanske beror Friends beteende på grund av att eleverna ser honom som en stjärna i yogavärlden?

Istället för att ta efter dessa otrogna lärare kan man vända yogan till något positivt och bli en bättre älskare.

Mer njutning
Även om vissa yogapositioner ser rent utav smärtsamma ut, så kan de leda till bättre sex. Många ställningar pumpar blod direkt till bäckenområdet, vilket leder till ökad känslighet och åtrå.

Längre uthållighet
Enligt en studie i Journal of Sexual Medicine så kunde män med för tidig utlösning hålla sig tre gånger så länge, efter en period av en timmes daglig yoga under 12 veckor. Rörelserna i träningsformen stärker bäckenet och förbättrar kontrollen innan utlösning, förklarar forskare.

Ökad självkänsla
Förutom att förbättra lungkapaciteten kan yogisk andning hjälpa till att reducera ångest och förbättra sexuell prestation hos män, visar en studie i tidningen Applied Psychophysiology and Biofeedback. När man andas på detta sätt så tror forskare att nerverna i näsborrarna når olika delar av hjärnan som kontrollerar blodtryck. Det här utlöser i sin tur en lugnande effekt som låter en slappna av och hålla sig längre.

Bildspel: Bra sex med yoga

Bildspel: Bra sex med yoga

[email protected]

2012-03-07 14:30:00

Publicerad: 7 mars 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp