Knep som kan hjälpa dig få orgasm

improveme.se

Runt 25 procent kvinnor upplever aldrig eller sällan en orgasm. Men chanserna är stora att du är fysiskt kapabel till det. Här är några vanliga sabotörer att tänka på.

Du har kroppskomplex

Allt för många kvinnor har en tendens att börja tänka på sin kropp när det hettar till mellan lakanen, vilket kan döda en orgasm lika snabbt som en kall dusch. Det minsta din partner kommer tänka på är dina celluliter, så koncentrera dig på vad det är han gör med dig och hur det känns i stället.

Rädd för att lukta illa där nere? Ta med din partner in i duschen i stället eller förbered dig med tvättlapp.

Du känner skuld

Massor av kvinnor har begravts under en lavin av budskap om att sex och njutning är fult. Prova att ha ett peptalk med dig själv. Du är en vuxen kvinna och har rätt att ägna dig åt sexuell njutning.

Om du har mer allvarliga problem som tidigare sexuella övergrepp eller trauman kan det vara en god idé att få prata om det med en psykoterapeut.

Du vet inte hur du funkar

Om du har svårt att komma med din partner kanske du behöver utforska dig själv mer. Många kvinnor har lättare att få orgasm genom att onanera, ofta på grund av att det bara är då som det kan släppa alla hämningar. Ta reda på vad du gillar och berätta det för din partner.

Du har hälsoproblem

Vissa hälsotillstånd som diabetes och multipel skleros kan påverka nerverna och därmed även potentialen att få en orgasm. Om du tar antidepressiva läkemedel kan det också störa din förmåga att nå klimax. Tala med din läkare om det finns några alternativa läkemedel utan sexuella biverkningar.

Bildspel: Knep som kan hjälpa dig få orgasm

Bildspel: Knep som kan hjälpa dig få orgasm

emelie.wiktoren@improveme.se

2013-01-17 15:13:00


Text:
Publicerad: 17 januari, 2013