Så får du en andra dejt

improveme.se

Svårt att få till en andra träff? Skippa småsnacket – var personlig.

En ny studie i Journal of Experimental Social Psychology har bevis på hur man landar en andra dejt: genom att dela med sig av personlig information.

När två främlingar utbytte känsliga detaljer om personliga dilemman de hade med en nära vän, eller berättade om sina lyckligaste barndomsminnen så förhöjdes gillandet, närheten, uppfattade likheter och uppskattning från 8 till 22 procent, jämfört med de situationer när ena parten pratade och den andra lyssnade.

Det här innebär inte bara att man ska rabbla massa personliga detaljer om sig själv, principen bygger på att ena parten förstår den andra genom att kunna koppla till liknande erfarenheter i sitt eget liv.

– Om dina djupa, mörka bekännelser inte har nåonting att göra med den andres så har ni mindre chans att skapa ett band till varandra, säger en av studiens upphovsmän Susan Sprecher.

För att kunna visa din förståelse gäller det att följa partnerns spår: exempelvis berätta om en besvärlig familjesemester när din dejt just beskrivit sina ständiga bråk med sitt syskon.

Bildspel: Så får du en andra dejt

Bildspel: Så får du en andra dejt

[email protected]

2013-07-24 15:40:00

Publicerad: 24 juli 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp