Mona Sahlin om på Pride 2013

improveme.se

Hon är aktiv inom HBTQ-frågor, och besöker nästan alltid Pridefestivalen. Vi pratade med Mona Sahlin och frågade vem hennes största gayförebild är.

Nu har den årliga Pride-festivalen dragit igång igen och aktiviteterna pågår för fullt. Allt från allsång till slimewrestling står på programmet, och självklart kan man också lära sig mer om HBTQ-frågor.

Igår hölls schlagerpopkvällen i Pride Park, med uppträdanden från bland andra Emmelie de Forest, Diamonds Dogs, Helena Paparizou och ett gästbesök av Agnetha Fältskog.

Rickard Wolff
är också en känd schlagerartist, som dessvärre inte uppträdde under kvällen. Dock så är han en ikon för flera människor, inte minst Mona Sahlin, som vi pratade med vid ingången till Pride Park.

– När Rickard var 21 år blev han frisk, och det var då sjukdomsstämpeln på homosexualitet togs bort.

Hon menar att det inte alls var samma acceptans att komma ut som homosexuell under den tiden.

– Vilket annat liv det måste ha varit att komma ut som bög då, till skillnad från idag, fortsätter hon.

Mona är en erfaren förespråkare för sexuell jämlikhet. Förra året var hon aktiv inom Pride och tycker att fler länder borde göra som Sverige.

– Det är fortfarande dödsstraff på homosexualitet i vissa länder, det är fortfarande många tjejer och killar i Sverige som inte vågar komma ut, vi har bra lagar men lever inte efter dem på alla håll. HBT-frågorna är en fråga om mänskliga rättigheter också i vårt land, sa Mona Sahlin i en intervju i Nyhetsmorgon förra året.

Då invigningstalade hon dessutom på Pride, och i år är hon aktuell i ”Pamp-podden”, där hon diskuterar familj, pride och kampen för sexuell jämlikhet.

Se artisterna uppträda under schlagerkvällen här!

”Vilket annat liv det måste ha varit att komma ut som bög då, till skillnad från idag”, säger Mona Sahlin angående Rickard Wolff.

Förra året talade Mona när Pridefestivalen invigdes i Tantolunden i Stockholm.

Förra året talade Mona när Pridefestivalen invigdes i Tantolunden i Stockholm.

Hon är väldigt aktiv när det gäller gayrelaterade event. Här är hon på årets invigningsmingel på Pride...

Hon är väldigt aktiv när det gäller gayrelaterade event. Här är hon på årets invigningsmingel på Pride…

[email protected]

2013-08-02 11:05:00

Publicerad: 2 augusti 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp