Så dejtar du exet

improveme.se

Kärat ner dig i en gammal flamma? Tänk på detta innan ni tänder lågan igen.

Det är lätt hänt -du träffar din ex-partner och känslorna börjar pyra igen. Kanske tar ni det steget längre och blir ihop igen, men då finns det saker ni bör ha i åtanke. Ni gjorde slut för en anledning, så läs dessa tips innan ni bestämmer er för att försöka igen.

Var ärlig
Fråga dig själv varför du ger dig in i relationen igen. Är det för att du saknar närheten eller är kär i personen? Saknar du det gamla eller vill du bilda något seriöst? Försök vara så ärligt mot dig själv som möjligt och tänk långsiktigt.

Försök vara vänner

Vänskap är en betydande grundsten i ett fungerande förhållande, därför kan det vara bra att försäkra er om att ni kan vara ”bara vänner”. Ta en kaffe, käka lunch eller gör något som inte involverar sexuella aktiviteter.

Korten på bordet
Som sagt: det finns en anledning till att ni gjorde slut. Diskutera denna orsak och försök arbeta igenom det så att det inte händer igen.

Ta det långsamt
Tro inte att allt kommer vara som förr bara för att ni blir ihop igen, ni båda har säkert förändrats. Inled relationen som om det är första gången ni dejtar och lär känna varandra. Kanske får ni veta saker om varandra ni inte kände till innan?

Var förberedd
Om du har bestämt dig för att ge förhållandet ett försök så är det klart du vill att det ska fungera. Risken finns dock att det inte blir som du tänkt dig, se därför till att vara beredd på det.

Bildspel: Så dejtar du exet

Bildspel: Så dejtar du exet

kevin.krooks@improveme.se

2013-10-17 07:34:00

Publicerad: 17 oktober 2013

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige