Åtta saker som händer i kroppen när du blir förälskad

improveme.se

Många säger att man bara vet när man är kär, men vad händer egentligen i kroppen? Här listar vi åtta saker som händer när du blir förälskad.

Hjärnaktiviteten förändras
Det verkar som att kärlek vid första ögonkastet faktiskt existerar. Enligt en studie i tidsskriften Journal of Sexual Medicine aktiveras tolv regioner i din hjärna när du blir förälskad. Du kan alltså veta att du är kär inom en femtedels sekund.

Hjärtat slår långsammare

Att vara kär påverkar hormonerna, vilket sänker blodtrycket och får hjärtat att slå långsammare.

Du får svårt att sova

Enligt en studie som publicerats i tidsskriften Journal of Adolescent Health svarade testpersonerna som deltog i undersökningen att de förlorade cirka en timmes sömn per natt då de tänkte på personen de var förälskade i.

Värk och smärtor försvinner

Kärlek aktiverar samma neurologiska receptorer i hjärnan som smärtstillande tabletter. Det påstår en studie från Stanford University School of Medicine.

Du blir glömsk
När du blir förälskad utsöndrar din hjärna oxytocin, även kallat för kärlekshormonet, vilket kan påverka minnet till det negativa.

Du blir svartsjuk

En studie som nyligen genomfördes av Florida State University visar att du inte kan hjälpa om du blir svartsjuk när din partner kommunicerar med en annan tjej. Du blir helt enkelt överbeskyddande av din partner.

Du tycker att allting smakar sötare
American Psychological Association, som är den största organisationen som representerar den amerikanska psykologin, genomförde en studie på studenter som var nykära om kärlek. De fick äta olika livsmedel. Studenterna rapporterade att alla livsmedel smakade sötare oavsett vad de åt för någonting.

Du blir lätt distraherad

Eftersom att du ständigt tänker på din partner kan det påverka din kapacitet att koncentrera dig och fokusera på vissa uppgifter.

Kärleken får hjärtat att slå långsammare.

Kärleken får hjärtat att slå långsammare.

gaithri.ribbarp@improveme.se

2014-03-19 12:32:00

Publicerad: 19 mars 2014

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige