Då är du som snyggast – enligt andra

improveme.se

Less is more när du sminkar dig. Både män och kvinnor upplever nämligen andra kvinnor som mer attraktiva när de bär mindre make-up. Det visar en ny undersökning

Drygt 40 kvinnliga modeller rekryterades av forskare som ville ta reda på hur stor skillnad smink gör för att upplevas som mer attraktiv. Kvinnorna ombads att sminka sig som de brukar göra när de ska gå på fest och fotograferades både före och efter appliceringen av sminket, skriver Women’s Health.

Bilderna gjordes sedan om och skapade 21 bilder på varje kvinna där sminket gradvis ökade för varje bild. Bildserierna visades sedan upp för 22 män och 22 kvinnor som ombads gå igenom bilderna på de gradvis ökande sminkningarna, för att sedan välja vilken version av varje kvinna de trodde skulle vara mest attraktiv för kvinnor respektive för män.

Undersökningen, som publicerades
i The Quarterly Journal of Experimental Psychology, visade att modellerna applicerat cirka 30 procent mer make-up än de egentligen behöver för att vara sitt vackraste jag och att det framför allt var männen som föredrog de lite mer naturliga sminkningarna. Däremot trodde både män och kvinnor att andra skulle föredra mer smink än vad de själva gjorde och det kan vara förklaringen till att vi ofta drar några extra drag med sminkborstarna.

Bildspel: Då är du som snyggast – enligt andra

Bildspel: Då är du som snyggast – enligt andra

isabella.eklof@improveme.se

2014-06-18 12:31:00

Publicerad: 18 juni 2014

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige