Män, kvinnor och kyssbeteenden

improveme.se

Mysigt och romantiskt med kyssar, tänker du. Paradis för bakterier, menar en nederländsk studie. Forskare visar att det är mer än saliv som delas i en kyss. Nämligen 80 miljoner bakterier.

En ny mikrobiologisk undersökning publicerad av Micropia och TNO visar hur våra orala bakterier agerar i en intim kyss. Resultatet är häpnadsväckande och lär få er hångel-älskare att tänka till innan nästa saliv-utbyte.

Forskarna bevakade 21 par som fick ta svabbprov och fylla i ett formulär med frågor kring deras kyssbeteenden. Det visade sig att par som kysser varandra intimt regelbundet, får likartad salivflora. Minst nio kyssar per dag är vad som krävs för att bakterierna ska förflyttas.

För att vidare bevisa undersökningen fick en person ur respektive par en probiotisk dryck som innehöll specifika sorters bakterier. Det visade sig att de probiotiska bakterierna i mottagarens saliv ökade trefaldigt efter en intim kyss. Tio sekunders hångel resulterade i ett utbyte av hela 80 miljoner bakterier.

En annan intressant slutsats som forskarna drog utifrån formuläret var att 74 % av männen bedömde kyssarna som intima, medan kvinnorna inte verkade hålla med. Männen ansåg alltså att det var tio intima kyssar per dag medan kvinnorna bedömde att det endast var fem.

Bildspel: Män, kvinnor och kyssbeteenden

Bildspel: Män, kvinnor och kyssbeteenden

dagmawit.alemayehu@improveme.se

2014-11-27 10:41:00

Publicerad: 27 november 2014

Våra mest älskade skönhetsklassiker

De tidlösa produkterna vi aldrig tröttnar på