Ge sexlivet en glidande skjuts

improveme.se

I tider när det blivit vardagsmat att prata om dildos, kondomer och sex så känns det som om glidmedel kommit att bli den där konstiga släktingen man helst inte pratar högt om. Det vill vi ändra på.

Glidmedel kan kännas lite fnissigt och snuskigt att prata om av någon anledning. Kanske för att det fortfarande ses som ett slags hjälpmedel för kvinnor som inte riktigt räcker till själva. Som inte blir våta nog av sig själva. För då är det ju något fel.Detta behöver givetvis inte alls stämma.

För det behöver inte vara något fel om man inte blir sådär plaskvåt som alla kvinnor i porrfilmer verkar bli. Att slemhinnorna är torra kan bero på en mängd olika orsaker. Då är glidmedel perfekt att ta till. Både på egen hand eller med en partner.

Att ta fram en tub glidmedel kan höja sexet till nya och oanade höjder. Det finns värmande, svalkande och med smak. De som är silikonbaserade och vattenbaserade. Några är till specifikt för analsex och andra kan vara till för vaginalt sex. Så vilken ska man använda till vad då?
I korthet kan man tänka på att sexleksaker oftast är gjorda av silikon och då passar vattenbaserade glidmedel bäst. Med en partner är det däremot silikonbaserat som gäller. Dels blir det halkigare och dels varar glidet längre än om du har ett vattenbaserat glidmedel.

Vid analsex är det lätt att få små sprickor och sår då man inte producerar särdeles mycket eget sekret där. För att undvika skador och dessutom ge en skönare upplevelse rekommenderas glidmedel. Det finns till och med varianter som gör att musklerna slappnar av ifall man skulle uppleva obehag.

RFSU har nyligen kommit ut med en hel serie nya glidmedel och massagekrämer som går under namnet Sense me. Serien innehåller värmande medel som lämpligt nog kallas Turn up the heat. En stimulerande gel för kvinnan som heter Oh yes. Det finns en tub med vattenbaserat- en med silikonbaserat och en tub glidmedel som innehåller både vatten och silikon.

Produkterna från Sense it-serien kostar från 69 till 99 kronor och finns att köpa på både Rfsu.se, på apotek och andra ställen.

Produkterna från Sense it-serien kostar från 69 till 99 kronor och finns att köpa på både Rfsu.se, på apotek och andra ställen.

[email protected]

2015-04-03 08:00:00

Publicerad: 3 april 2015

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp