En designpärla i Shanghai

Utbudet av topphotell i världsklass är stort i Shanghai, Kinas ekonomiska metropol. Men vi vågar ändå påstå att Four Seasons Pudong tillhör ett av stans absolut bästa.

Redan när du anländer till Four Seasons Pudong märker du att hotellet andas en modern lyxkänsla. Foajén är i marmor, taket högt och Art Deco-designen imponerande. Anledningarna till att vi gillar Four Seasons Pudong är flera. Dels är hotellet nytt, vilket spelar stor roll.
Många av de lyxigare hotell vi besökt genom åren har en utsökt service, men kan ibland brottas med problemen av att inte ha tillräckligt fräscha rum som ofta är nötta av tidens tand.

På Four Seasons Pudong är allt toppfräscht och i en klass för sig. Det känns verkligen som skaparna av hotellet har lyckats fånga Shanghais moderna puls och rytm i varje detalj. Deluxerummen är 40 kvadratmeter stora och bjuder på en utsikt värd namnet. Fönstren går från golv till tak och rummen är modernt inredda med läder och trä i äkta ebenholts. Du styr all teknik med en iPad och badrummet är inrett i marmor. Såklart.

fours_artikel2

En av fördelarna med deluxerummen är att du checkar in direkt på våning 35 och därefter också har tillgång till hotellets Executive Club där det varje dag bjuds på både Afternoon tea och fria cocktails på kvällarna fram till kl 19.30. Perfekt för en drink innan du ska vidare och ut på restaurang.

För den som inte vill dinera ute på stan bjuder Four Seasons Pudong på två topprestauranger. På bottenplan ligger den moderna Camelia där du under dagarna kan äta utsökta asiatiska luncher. På plan två ligger Shang-Xi där man verkligen kan njuta av maten som en kung. Inredningen är gjord av det kända företaget AB Concept som är kända för sina innovativa designlösningar på kända hotellkedjor runt om i världen. Art Deco-inredningen är läcker och vad sägs exempelvis om tapeter gjorda av riktiga påfågelfjädrar. Jojo, här har det inte sparats på krutet.

fours_artikel

En av de absoluta höjdpunkterna på Four Seasons Pudong är deras spaavdelning beläget på hotellets 41:a våning. Här finns ett gym som är öppet 24 timmar om dygnet. Det är en uppskattads service, särskilt för det affärsklientel som är på besök och som tvingas arbeta på obekväma arbetstider. Det lyxiga spat bjuder på alla möjliga tänkbara behandlingar och rummen är mycket trivsamma. Det finns också en egen sminkstation för damerna där de lätt kan fixa till sig innan festligheterna tar vid.

Men det som ingen vill missa är det fantastiska poolen som bjuder på Shanghais bästa utsikt. Det känns som den ultimata lyxen att se solnedgången över Shangahi och den världsberömda skylinen samtidigt som man njuter av det behagliga vattnet i bassängen eller bubbelpoolen (med undervattenssängar!) som ligger strax bredvid. I populärkulturella sammanhang kallas Four Seasons Pudong ibland för ”James Bond-hotellet” då poolen var förlaga till den bassäng där Daniel Craig simmade i filmen ””Skyfall””. Den riktiga scenen spelades dock in i London där en kopia byggdes av bassängen i en filmstudio.

Four Seasons Pudong är ett chickt, sexigt hotell som passar alla som gillar den ultimata lyxen på ett modernt sätt. Personalen är vänlig och serviceinriktad och bemötandet känns trevligt och ärligt. De vet också vad gästerna heter och hälsar på dig med namn, vilket är uppskattat när du bor på ett hotell i den här prisklassen. Söker du däremot ett mer traditionellt lyxhotell i en mer anrik stil är det inte rätt boende för dig.

FAKTA

Four Seasons Pudong
500 Weihai Road,
Shanghai 200041, Kina
Antal rum: 187 + 15 sviter


Text: Daniel Nyhlén
Publicerad: 14 februari, 2014