Så blir du av med dina celluliter

Det är en fasa. Alla dessa små gropar som kan breda ut sig på lår, rumpan eller överarmarna. Nu kan du bli av med celluliterna – på två veckor.

Celluliter är ett gissel som de flesta kvinnor vill bli av med. De små groporna irritrar och är inte särskilt snygga. Men det finns hjälp att få.  

-Visst kan du få bort dem. Allt går att göra med kost och motion, ju tidigare du agerar desto lättare är det, berättar hälsopedagogen Gabriella Jonasson i Aftonbladet.  

Hormoner och ärflighetär vanliga orsaker, men oftast är celluliterna ett överviktsproblem. De utvecklas när man går upp i vikt, och när fettet sätter sig kring låren och rumpan.  Om man inte utvecklat mycket celluliter finns det sätt att bli av med dem.  

-Den som är i stadie ett eller två kan få bort groparna på två till fyra veckor. Rätt kost och motion i kombination med borstning gör underverk, säger Gabriella Jonasson. 

Har celluliterna satt sig eller om du röer tar det betydligt längre tid. Räkna med ett år. Celluliter är små inflammationer som uppstår när fettcellerna växer och hindrar blodcirkulationen och lymfflödet.

-Då samlas vatten med gifter under huden, som måste rinna undan för att gropigheten ska försvinna. Genom att borsta på huden kan du driva bort vattnet.

Maten är också viktig. Med rätt kost orkar du ge dig ut och röra på dig. Den får också ordning på matsmältningen som ofta inte fungerar tillräckligt.

Bildspel: Så blir du av med dina celluliter

Bildspel: Så blir du av med dina celluliter

[email protected]

2008-04-23 13:03:00

Publicerad: 23 april 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp