Beatrice svarar läsarna

Skönhetsrådets nya medlem, nagelvårdsspecialisten Beatrice Aresén, hjälper läsarna med trendguidning, manikyrknep och nagelhälsa.

Sedan nio år tillbaka jobbar Beatrice Aresén som nagelspecialist på det svenska nagelvårdsföretaget Depend Cosmetics. Här svarar hon på läsarnas frågor om naglar.

Jag har tröttnat på mina nagellacksfärger och undrar vilka färger som kommer vara trendiga i vinter och i vår?
SVAR: Nyanser som mörklila och mörkt brunröd kommer vara helt rätt även denna vinter. När våren närmar sig kommer vi däremot att välja pastellfärger som går i rosa, lila och orange. För att ha helt rätt look så ska du satsa på korta, välvårdade naglar med en snygg lackning.#IMG2-R#

Jag tycker mina naglar växer så sjukt fort. Hur mycket är det normalt för dem att växa?
SVAR: Cirka två till tre millimeter i månaden.

Jag har funderat på att göra nagelförlängning, men jag undrar om det sliter mycket på naglarna? Blir de skörare?
SVAR: Ja, det blir de. Det beror på att när du har akryl på nageln så minskar syretillförseln till nageln. Det är viktigt att vara medveten om att det finns många olika kvalitéer på akryl, både bättre och sämre, vilket också påverkar nageln på olika sätt.

Har du några tips på hur man kan göra om man tycker att det svårt att måla naglarna utan att kladda utanför? Jag får alltid lack på nagelbanden…
SVAR: Rengör dina naglar med nagelbandspeeling. Pensla på nagelbandspeelingen och låt verka i två-tre minuter. Använd sedan en mjuk borste som du borstar nagelbanden med under rinnande varmt vatten. Det gör att du får bort döda hudceller och får en finare nagelbandslinje som du kan följa.
Applicera nagellacket i tre strykningar. Börja på mitten av nageln, därefter till höger och sist vänster sida. Sätt ner penseln två till tre millimeter från nagelkanten och “backa ner“ till precis framför kanten av ditt nagelband och dra mot nageltoppen i ett drag. “Dutta“ inte med penseln och lägg inte på ett för tjockt lager.

Hur länge håller ett nagellack innan man behöver slänga det och köpa ett nytt?
SVAR: Cirka ett år håller ett öppnat lack.

Bildspel: Beatrice svarar läsarna

Bildspel: Beatrice svarar läsarna

Nagelspecialist Beatrice Aresén

Nagelspecialist Beatrice Aresén

malin.lundblad@improveme.se

2008-12-22 13:36:00

Publicerad: 22 december 2008

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige