“Min värsta hårmiss“

improveme.se:s nya bloggare, Londonbosatta sångerskan Therese Grankvist, berättar om skönhetsvanor, frisyrkatastrofer och varför du blir vackrare av kärlek.

Varför bestämde du dig för att börja blogga på improveme.se?
-Jag blev tillfrågad och tyckte att det kunde vara kul. Jag älskar skönhet och hälsa, men är inte fanatisk, plus att jag tycker att inre skönhet är vackrast.

Vad kommer din blogg att handla om?
-Om mitt liv, men koncentrerat på just skönhet och allt kring det, eftersom det är vad folk förväntar sig, tror jag. Men även om känslor och annat, som mitt jobb.

Vad sysslar du med för projekt för tillfället?
-Jag har just skrivit ledmotivet till en ny välgörenhet som heter Giving World. Låten är jättefin och jag tror och hoppas att den kan bidra till en förändring i världen. Jag kommer även vara ansiktet utåt för denna organisation och sitta med i ledningen. Sedan så håller jag på med andra musikprojekt, bland annat med en svensk producent som heter Klas Baggström. Det kommer främst att bli till mitt album som jag kommer släppa när det är klart, samt till andra artister. Och lite filmmusik som är kul att göra. Sedan jobbar jag med en annan producent just nu, Jony Lypsy. Han är jätteduktig på beats och jag tror att kombinationen kan bli cool.

Hur skulle du beskriva din skönhetsfilosofi?
-Sömn är viktigt, helt klart. Att vara kär är bäst -man lyser och det spelar ingen roll om man sovit fyra timmar. Allsidig kost, förstås, och vatten. Alkohol gör en inte snygg, så det håller jag nere.

Vad är du mest nöjd med i ditt utseende?
-Jag tror att jag är rätt nöjd med det mesta, faktiskt. Ibland får jag “hangups“, men jag är skapt så här och tänker inte operera mig för att nå ett ideal som ständigt förändras.

Är du en “spara“ eller “slösa“ när det gäller skönhetsprodukter?
Både och. Men jag måste erkänna att jag är villig att lägga ner rätt mycket pengar på om det är något jag vet funkar. Men jag köper inte sjukt dyra produker, bara ibland. Men make up och sånt går lite ihop med mitt yrke resonerar jag!

#IMG2-L#Går du på några skönhetsbehandlingar regelbundet?
-Ja, massage är viktigt för mig och får mig att känna mig snygg faktiskt. Inte så mycket ansiktbehandlingar, men jag gör vitamin C-injektioner regelbundet numera, eftersom det är toppen och bygger mer på djupet.

Hur håller du dig i form?
Jag går på gym och äter hälsosamt, överäter aldrig och sover relativt regelbundet -cirka sju timmar per natt.

Hur viktig är ens scenlook som artist?
Jätteviktig! Jag investerade i att ha en make up-artist med mig hela tiden. Det är värt det, tycker jag.

Har du haft någon frisyr som du skäms över idag?
-Jag klippte svart page en gång för att min hårfrisör tyckte det var en bra idé och jag var inte svår att övertala. Big mistake! Det tog två år att få mitt normala hår tilbaka. Jag var så deprimerad under den här tiden på grund av mitt hår!

Du har nyligen kommit hem från en lång resa till Indien. Berätta! Vad gjorde du där, hur upplevde du landet?
Det var superspännade. Jag var där själv och stannade i en liten by i fem dagar, där jag upptäckte så mycket och utmanade mig själv totalt. Jag fick bo i ett litet rum i ett hus som jag delade med tre andra kvinnor. Det var smutsigt och insekter fanns både inomhus och utomhus. Jag var rädd men överkom det också efter första natten. Sedan åkte jag vidare till en annan by och sjöng i en kör som bestod av 670 människor från hela världen. Det var så kul. Jag var uppe vid fem varje morgon för meditation och sedan var det “full on“ med rep och så vidare. Människorna är väldigt trevliga och lever nära sina gudar och filosofi. När jag kom hem kände jag mig starkare än någonsin.

Märker du några skillnader i synen på skönhet och utseende i London jämfört med Sverige?
-Här i London är de inte lika polerade som i Sverige. Det är mer individuellt här och inte bara ett ideal. Här har folk kul och släpper loss, men inte på ett plastigt sätt, utan mer “real“. I Sverige är de flesta så rädda för vad andra ska säga och tycka. Det är väldigt fängslande tycker jag och man kan liksom inte slappna av ordentligt. Har skiter folk totalt i “vad, när, hur och vem“. Det är en annan mentalitet.

Har du några nyårslöften?
-Nej, jag har slutat med det, ha ha. När du vill ändra något i ditt liv så är det en förberedelseprocess som kanske inte nödvändigtvis infaller på nyår.

Bildspel: “Min värsta hårmiss“

Bildspel: “Min värsta hårmiss“

Massage – Thereses vardagslyx.

Massage – Thereses vardagslyx.

[email protected]

2009-01-05 14:56:00

Publicerad: 5 januari 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp