Skäm bort ditt hår

Vi har samlat tipsen som får ditt hår att återhämta sig från vinterns hårda dagar.

Lägg en hårmask
Precis som det finns ansiktsmasker finns det också hårmasker. De finns att hitta lite varstans och med en mängd olika vårdande effekter. Vissa applicerar du på kvällen, låta verka över natten och sköljer ur nästa morgon.

Gör en inpackning

En till två inpackningar i veckan brukar frisörer generellt tipsa om att man ska göra. Hinner du inte med två så försök iallafall hinna med en. Ta en dag i veckan då du planerar in att ta hand lite extra om dig själv.

Ta en tur till frisören

Det krävs ingen jätteförändring för att sitt hår ska se fräschare ut. Någon centimeter på topparna brukar räcka, och kom ihåg: klipper du dig oftare är det inte lika stor chans att håret blir sprött och går av.

Investera i ett glansserum

Något som är otroligt underskattat när det gäller att få liv i det allra tröttaste hår är effekten av glansserum. Investera i ett nästa gång du besöker din frisör. Oftast krävs det bara några få droppar för att få det mest glanslösa hår att skina.

Byt schampo och balsam

När det kommer till schampo och balsam handlar det mycket om att hitta rätt produkter för din hårtyp. Det kan också vara bra att variera mellan olika, som till expempel ett volymgivande schampo och ett vårdande. Var inte rädd för att testa dig fram, det är trots allt så du hittar de produkter som passar just dig bäst.

Unna dig lite lyx

Att gå till frisören och bara få håret fönat är en lyx vi sällan unnar oss, trots att det inte behöver vara särskilt dyrt. Den allra tråkigaste fredag kan piggas upp av att vara lite fin i håret. Om du inte har hur mycket pengar som helst att lägga på sådana här typer av saker, prova att gå till en elevsalong. Just när det kommer till föning kan det ju faktiskt inte gå så mycket mer fel än att det inte blir som du hade tänkt.

Bildspel: Skäm bort ditt hår

Bildspel: Skäm bort ditt hår

redaktion@improveme.se

2010-02-09 13:46:00

Publicerad: 9 februari 2010

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige