Bli fri från rakfinnar

Trött på att alltid få irriterad hud efter rakning? Kolla in 6 enkla knep för att bli fri från röd hud!

1. Varmt vatten -Innan man börjar raka är det viktigt att man sköljer de partierna man ska raka med varmt vatten och ånga för att mjuka upp huden och att undvika irritation. Om man har extra känslig hud kan det vara bra att tvätta huden med en mjukgörande duschkräm för att förbereda huden för rakning.

2. Peeling -Det är bra att skrubba huden med en skrubbkräm eller skrubbvante för att få bort död hud och att undvika röd irriterad hud. Peeling hjälper även inåtväxande hårstråna från att resa sig.

3. Rakkräm
-Många glömmer bort hur viktigt det är att använda rakkräm eller rakgelé för att mjuka upp huden ordentligt innan rakning. Tänk på att inte använda tvål eftersom det gör att du riskerar hudirritation. Tänk även på att byta ut rakbladen regelbundet.

4. Rakning -Tänk på att raka i hårstråets växtriktning och använd mjuka tag. Rakar man mot växtriktningen ökar risken för irritation, röd hud och även inåtväxande hårstrån som kan leda till finnar. Det är också viktigt att skölja av rakhyveln med varmt vatten regelbundet för att ta bort småhår och smuts.

5. Återfukta
-När du blir klar med rakningen är det viktigt att du tänker på att skölja av huden ordentligt med varmt vatten för att få bort småhår och löddret. Genom att skölja med varmt vatten stängs porerna så att risken för irritation minskar. Torka därefter huden försiktigt med en handduk och använd en återfuktande kräm som är fri från alkohol, parfym och olja. Ett tips är att använda aloe vera.

6. Efterbehandla -Nyrakad hud är extra känslig. För att undvika irritation klä dig inte tajt, som till exempel jeans, använd istället mjuka kläder. Fortsätt att smörja huden med en återfuktande kräm morgon och kväll för att hålla huden fin, och för att undvika röd irriterande hud.

Bildspel: Bli fri från rakfinnar

Bildspel: Bli fri från rakfinnar

[email protected]

2010-06-29 09:55:00

Publicerad: 29 juni 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp