Bli kvitt glåmigheten

Det är lätt att huden kan bli glåmig och se blek ut. Med rätt knep får du lystern tillbaka.

Skydda ansiktet
Solskydd är kanske inte det första du tänker på när det är kyligt ute, men de skadliga strålarna finns året om. Därför är det viktigt att ha en ansiktskräm med solskydd, gärna med spf 20 i Sverige.

Skrubba huden
Investera i en peelingkräm som är anpassad för ansiktet. De små korna rengör huden på djupet, tar bort döda hudceller och stimulerar blodcirkulationen. Det ger huden en fräsch lyster.

Vackra händer
Njut av en hemmamanikyr en gång i veckan. Lägg händerna i ett varmt handband, fila till dem och lacka med ett vårfint nagelack. Avsluta med att smörja in dem med en fet handkräm.

Skippa solariet

Solarium är skadligt för huden som vi alla vet, därför rekommenderas ett riskfritt alternativ som brun-utan-sol. Peela huden, återfukta med en ansiktskräm och applicera din brun-utan-sol. Låt produkten verka över natten och duscha av din brun-utan-sol på morgonen.

Maskera mera

Det finns olika varianter av ansiktsmasker, välj efter behov. Den vanligaste är en djuprengörande ansiktsmask som innehåller rengörande ingredienser som renar huden djupet. Lägg en ansiktsmask minst två gånger i veckan för att behålla din fräscha look.

Snygga bryn

Ögonbrynen ramar in ansiktet därför bör du hålla dem fräscha och snygga. Plocka ett hårstrå i taget så att det blir en fin båge, tar du fler åt gången blir det lätt fel. Plocka bort eventuella hårstrån mellan ögonbrynen.

Redaktionen
Publicerad: 7 juli 2023
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp