Kroppens åldertecken

Vi lägger ned mycket tid på att förhindra åldrandet av ansiktet. Men det finns fler tecken än så. Här listar vi de du kanske tidigare missat.

Ansiktet får ofta ett centralt fokus när man talar om olika metoder för att behandla ålderstecken. Det är ju dock långt ifrån bara ansiktet som åldras. Hela kroppen påverkas av åldrandet och även om du har det mest ungdomliga och rynkfria ansiktet kan andra delar av dig avslöja din verkliga ålder. Här kommer listan på ålderstecken som du kan ha missat:

Öronsnibbarna- Tenderar att bli rynkiga och volymlösa. Kan åtgärdas med fillers som Juvederm för att fylla ut.

Händerna – Säkra ålderstecken är pigmentfläckar och smårynkor. Fläckarna kan behandlas med en kombination av kemisk peeling, IPL- laserbehandling. Rynkorna kan behandlas med fillers. Glöm inte att redan nu börja använda solskydd på händerna.

Armbågarna och knäna – Rynkor i kombination med överflödig hud är något som drabbar dessa regioner. Förebyggs av regelbunden scrub med uppstramande egenskaper eller koffeinextrakt. Även här kan fillers hjälpa till att fylla ut och bevara spänsten.

Brösten – Med ålder och särskilt efter amning och barnafödande tenderar brösten att förlora sin volym. Beroende på storlek kan ett lyft, förminskning eller inplantat vara lösningen. Ett bra alternativ är i så fall att välja anatomiska droppformade för att få ett så naturligt resultat som möjligt.

Hur mycket tid lägger du på att sköta dina händer?

Hur mycket tid lägger du på att sköta dina händer?

redaktion@improveme.se

2011-07-21 07:24:00

Publicerad: 21 juli 2011

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige