Glansigt hår med olja

improveme.se

Den hetaste hårprodukten just nu är håroljor av alla de slag. Men om man har fint och tunt hår som lätt blir fett, hur använder man då olja utan att håret blir alldeles flottigt? Vi reder ut de hårfina detaljerna.

Använd bara lite olja
Många kvinnor gör misstaget att använda stora mängder olja över hela håret, för att sedan klaga över att håret blir fett. Det här är ett tillfälle då “less is more“. Ta pyttelite olja i handflatan, gnugga händerna mot varandra och stryk dem sedan över håret för att ge glans och göra håret lättare att kamma.

Undvik hårbotten
Det är i hårbotten som håret först blir fett, så undvik att använda olja där. Fokusera istället på topparna, som ofta blir torra och kluvna.

Applicera på kvällen
Många använder håroljan som en hårmask, med goda resultat. Applicera lite olja i längderna, snurra upp håret i en knut och låt det vara så över natten. Nästa morgon är håret mjukt och lent. Du kan då välja att tvätta ur det, eller låta det sitta kvar. Det är också toppen att applicera i håret innan du bastar.

Fixa glansen
Tenderar du att få statiskt hår kan en liten mängd olja minska frissigheten. Det kan också ge glans åt en uppsättning. Bär du till exempel håret i en hästsvans kan du ta pyttelite olja i handflatan och sedan dra handen längsmed hela svansen, för att få en slätare look.

Bildspel: Glansigt hår med olja

Bildspel: Glansigt hår med olja

malin.lundblad@improveme.se

2011-10-11 14:27:00

Publicerad: 11 oktober 2011

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige