Behandla dig själv!

Do it yourself! Vissa behandlingar kan du göra på egen hand, medan du gör bäst i att överlåta andra till experterna. Vi reder ut vilka som hör hemma var.

Färga håret
Att färga håret mörkare går bra att göra själv, men ska du slinga eller blondera är det bäst att låta en utbildad frisör hålla i färgflaskan.

Manikyr och pedikyr
Fila, klippa och lacka naglarna kan du med fördel göra på egen hand. Att måla naglarna på högerhanden (eller vänsterhanden om du är vänsterhänt) kan vara lite knepigt, men övning ger färdighet.

Kroppsbehandlingar
Spabehandlingar av typen “body wraps“, som går ut på att kroppen lindas in i omslag för att slimma och avgifta, kan vara svåra att få till på egen hand. Men att exfoliera kroppen med olika body scrubs gör du enkelt i duschen.

Ansiktsbehandlingar
En ansiktsbehandling är lätt som en plätt att fixa hemma. Tvätta ansiktet med ansiktsmjölk, gör en peeling, lägg en ansiksmask, använd ansiktsvatten och avsluta med en fuktkräm. Portömningen bör du däremot överlåta åt hudterapeuterna -undvik helst att klämma i ansiktet.

Injektionsbehandlingar
På senare tid har det florerat skräckhistorier om kvinnor som beställt Botox på internet och försökt injicera i sitt eget ansikte. Botox, Restylane och andra injektionsbehandlingar ska endast utföras av utbildade experter.

Redaktionen
Publicerad: 21 maj 2023

10 relationstips på semestern

En klassiker bara ni två – skapa nya minnen genom att dra iväg på en roadtrip