Hårexperten guidar till lugg

improveme.se

Dags för en frisyrförändring? Testa lugg – men ha dessa tips i åtanke.

Att fixa en frisyr av denna typ är ingen enkel match. Har man dock bestämt sig för att göra det så kan det ta allt från sex månader upp till ett år för att det ska växa ut fullt, och att bära hästsvans under perioden kan bli tråkigt i längden.

Harry Josh, en hårstylist som arbetar med Gisele Bündchen och Lindsay Lohan, har några tips för alla luggbärare.

Klipp det
Det gäller inte bara att låta det växa, det krävs trimning under tiden. Låt din stylist klippa luggen efter den har växt förbi ögonbrynen för att mjuka upp looken. Låt hörnen växa medan mittendelen trimmas, och varje gång du besöker frisören (cirka var femte vecka), be om en vinklad klippning där håret runt ansiktet möter den växande luggen.

Styla det
Så fort luggen når ögonbrynen handlar allt om kontroll. De med vågigt hår behöver pomada för att tynga ner det, medan lite finare hår svarar bäst på en liten mängd gel för att forma det.

Färga det
Hår som genomgår en annorlunda fas (exempelvis när man odlar lugg), kan livas upp med hjälp av lite färg. Låt frisören färga luggens toppar med en färg som är några toner blekare än grunden. Detta ger också en illusion av längre lugg.

Kombinera det
Håraccessoarer kan också användas. Sätt bak håret med hjälp av några klämmor som du sedan täcker över med ett hårband eller liknande. Genom att göra på detta vis kan man ändå styla håret snyggt ifall det visade sig att lugg inte passade på dig.

Bildspel: Hårexperten guidar till lugg

Bildspel: Hårexperten guidar till lugg

kevin.krooks@improveme.se

2014-09-06 07:09:00

Publicerad: 6 september 2014

Sminka dig yngre

Här är de smarta tipsen