Så många överväger plastikkirurgi

improveme.se

Ett ansiktslyft här eller en fettsugning där? Sveriges singlar blir allt mer positiva till skönhetsingrepp. Hela 54 procent kvinnor kan tänka sig att förändra sitt utseende.

Intresset för skönhetsoperationer bland singlar är stort. Det visar en undersökningen som dejtingsajten eDarling har gjort.

Av 551 tillfrågade ser 193 personer plastikkirurgi som ett alternativ. Av männen kunde 24 procent tänka sig att göra ett skönhetsingrepp jämfört med 54 procent hos kvinnorna. Och det är framförallt ålderstecken man vill bekämpa.

Efter ansiktslyft är hårtransplantaion den mest populära behandlingen bland männen och bröstförstoring bland kvinnor.

Tid och pengar är avgörande för ett ingrepp för kvinnorna. För männen är det i stället hur bra resultatet väntas bli som är huvudsaken.
 
Undersökningen visar också att det finns ett samband mellan singlarnas självuppfattning och inställningen till plastikkirurgi. De singlar som känner sig atletiska och sprotiga är mindre intresserade av att operera sig än de som känner sig otränade. Deltagarna som svarade att de hade lågt självförtroende kunde också i högre grad tänka sig att gör aett ingrepp än de som var nöjda med sig själva.

Kan du tänka dig att göra ett skönhetsingrepp? Lämna en kommentar!

Bildspel: Så många överväger plastikkirurgi

Bildspel: Så många överväger plastikkirurgi

[email protected]

2013-02-08 10:46:00

Publicerad: 8 februari 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp