Allt fler gör full face-behandlingar

improveme.se

Allt fler kvinnor efterfrågar helhetsbehandlingar av ansiktet. Med den så kallade palettekniken går det att skapa ett naturligt resultat.
– Det ska inte synas att man har gjort en behandling, säger plastikkirurgen Jean-Pierre Amsellem.

Att behandla rynkor eller förstora läpparna har länge varit populärt. Men nu efterfrågar allt fler ett så kallat ”full face”. Det innebär att man korrigerar hela ansiktet -exempelvis hudton, former och dimensioner.

-Med hjälp av fillers och botox går det bland annat att skapa fylligare kindknotor, få slätare hudyta och lyfta sura mungipor, säger Amsellem, som har 25 års erfarenhet som plastikkirurg och driver en klinik i Frankrike.

Vid behandlingen arbetar plastikkirurgen likt en konstnär och använder olika produkter för olika behandlingsområden, den så kallade palettekniken.

-För att fylla ut djupa veck och rynkor använder jag en lite tjockare filler, till exempel Stylage Large. Läpparna och huden runt ögonen är extra tunn, där använder jag den lite mjukare, Stylage Small, säger Amsellem.

Han tror att dagens ideal, ett naturligt, osminkat ansikte, gör att efterfrågan på full face-behandlingar ökar.

-Kvinnor vill kunna gå osminkade och fortfarande känna sig fräscha, säger Amsellem, och poängterar vikten av ett naturligt resultat.

-Det ska inte synas att man har gjort en behandling.

Precis som i Sverige är ett av de vanligaste behandlingsområdena i Frankrike rynkor. Amsellem jobbar även en del i Miami och där ser efterfrågan helt annorlunda ut.

-De älskar stora läppar och där ska det tvärtemot synas att man har gjort ett ingrepp.

Jean-Pierre Amsellem jobbar som plastikkirurg i Frankrike.

Jean-Pierre Amsellem jobbar som plastikkirurg i Frankrike.

Med hjälp av palettekninken får du ett naturligt ansiktslyft.

Med hjälp av palettekninken får du ett naturligt ansiktslyft.

redaktion@improveme.se

2014-06-03 10:01:00

Publicerad: 3 juni 2014

Historien om plastikkirurgin

Skönhetsingreppen genom tiderna