Så korrigeras hängande ögonlock

improveme.se

Har du problem med hängande ögonlock eller vill lyfta brynen? Med en plastikoperation går det att korrigera fettet runt ögonen.
– Det ger en piggare blick, säger plastikkirurgen Fredrik Gewalli.

Ögonen och området omkring har stor betydelse för vår personliga utstrålning. Men det är också ett område som i stor utsträckning påverkas av livsstil och ålder.

Med tiden förslappas
muskulaturen kring ögonen och pannan och många äldre kvinnor och män får problem med hängande ögonlock och panna. Tvärgående veck i panna, argrynka och kråksparkar vid ögonen korrigeras bäst med botoxinjektioner.

-En ögonplastikoperation syftar i stället till att avlägsna överskottshud på ögonlocken samt att eventuellt göra en mindre muskel- och fettvävnadskorrektion runt området, säger plastikkirurgen och improveme.se:s expert Fredrik Gewalli.
 
Operationen innefattar flera olika ingrepp och det är viktigt att välja rätt teknik utefter vilket resultat som eftersträvas.

-Plastikkirurgen måste kunna anatomin för hur ansiktsmuskler och fettdepåer ska positioneras för ett naturligt resultat. Man mäter noggrant och gör undersökning av spänsten i vävnaderna. Det är också viktigt att man placerar ärret rätt, säger Fredrik.

För att höja ögonbrynen görs ibland ett pannlyft, vilket oftast sker i narkos. Man kan också korrigera ögonbrynen via ett snitt i tinningregionen eller med ett snitt ovanför ögonbrynet. Det är viktigt att man ser till helheten när man väljer teknik och att man har erfarenhet av de olika varianterna.

För korrektion av
hudöverskott på övre ögonlocket räcker det med lokalbedövning.

Som vid all kirurgi finns det risk för komplikationer som blödning och infektion.

-I ögonregionen är vävnaden oerhört tunn och blåmärken uppträder lätt. Därför är det viktigt med kylbehandling efteråt, säger Fredrik.

Läkningstiden är några dagar till en vecka och smärtan brukar vara måttlig.

Priset varierar mellan 10 000 och 18 000 kronor för övre ögonlocksplastik, beroende på hur omfattande ingreppet är. Ett pannlyft kostar från 30 000 kronor.

Med en ögonplastikoperation kan du bli kvitt hängande ögonlock.

Med en ögonplastikoperation kan du bli kvitt hängande ögonlock.

”Operationen syftar till att avlägsna överskottshud samt att eventuellt göra en mindre muskel- och fettvävnadskorrektion runt området”, säger Fredrik Gewalli.

[email protected]

2014-07-01 07:34:00

Publicerad: 1 juli 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp