7 bästa tipsen för dig med lockigt hår

improveme.se

Trassel, tovor och friss? Inte nu längre. Här är bästa tipsen för dig med lockigt hår.

De flesta som haft turen att förses med lockigt hår vet att det inte alltid är så lätt att hålla ordning på barret. Den där perfekta frisyren kan ta tid att få till och till det krävs en hel del tålamod. Här är de bästa råden för dig med krull.

Överschamponera inte
Eftersom lockigt hår är extra känsligt för att bli torrt finns risken att hårets naturliga oljor försvinner om du ägnar dig åt överdriven schamponering. De flesta hårstylister rekommenderar att du ska tvätta håret max en till två gånger i veckan för att inte riskera att torka ut det.

Använd balsam -ofta
Lockigt hår behöver mycket fukt. Passa därför på att massera in en klick i ditt blöta hår även de dagar du inte tvättar det.

Ånga håret
Stanna kvar en stund i badrummet efter du kommit ut från duschen och låt håret suga åt sig ångorna. Detta kommer att föryngra håret och hjälpa lockarna att krulla ihop sig utan att bli “frissiga“.

Hitta rätt värmeverktyg
Fastän det är klokt att avstå från värmeprodukter i så hög utsträckning som möjligt har nöden ibland ingen lag. Fråga din frisör vilket verktyg som passar just ditt hår bäst. Och se för guds skull till att inte ha för hög värme. Bränner du fingrarna på platt- eller locktången är sannolikheten att även ditt hår gör det ganska stor.

Använd tratt vid föning
En tratt till din hårfön kommer göra underverk för ditt lockiga hår. Den hjälper till att definiera de naturliga lockarna och sprider värmen bättre så håret torkar jämnt.

Toppa var tredje månad
För att hålla håret i så bra skick som möjligt rekommenderas att du bokar in en klipptid ungefär var tredje månad för att göra dig av med kluvna toppar och främja tillväxt.

Klipp det inte för kort
Lockar ser oftast bättre ut när håret är lite längre då de får en finare form än när håret är kort. Därför varnas ofta de med riktigt lockigt hår för att klippa det för kort.

Bildspel: 7 bästa tipsen för dig med lockigt hår

Bildspel: 7 bästa tipsen för dig med lockigt hår

[email protected]

2014-08-28 10:14:00

Publicerad: 28 augusti 2014

10 relationstips på semestern

En klassiker bara ni två – skapa nya minnen genom att dra iväg på en roadtrip