Scorupco om idealen i Hollywood

improveme.se

Störst, bäst och vackrast betyder yngst, bäst och vackrast i Hollywood. I en ny intervju talar Izabella Scorupco ut om rådande ideal, skönhetshets och vikten av att sova mycket.

Hon har medverkat i ett tiotal filmer och TV-serier, varit ansiktet utåt för en rad reklamkampanjer och varit programledare i TV. Men idealen på andra sidan Atlanten är något Izabella Scorupco ändå inte känner att hon kan leva upp till. Anledningen? Hon har blivit för gammal.

-Jag fyllde 44 år i somras, men känner mig fortfarande som 20. I Hollywood blir du för gammal när du fyllt 35, och det är klart att man påverkas av branschen, säger skådespelerskan och modellen till TV4.

Hon förklarar att det handlar om att inte bli bitter, utan att ha roligt så länge man kan och ta vara på de jobben hon får. Precis som många andra i branschen har Izabella testat botox, men berättar att det inte passar henne i och med hennes yrke:

-Det var spännande att prova. Men som skådespelerska har jag som uppgift att uttrycka känslor. Och det blir därför väldigt konstigt om jag då inte kan röra på ansiktet.

Izabella berättar att hon länge har tränat pilates och yoga för att hålla både kroppen och sinnet i form. Hon menar att skönhet kommer inifrån och att andra kommer att uppleva dig som vacker om du utstrålar säkerhet och ser ut att må bra även på insidan. Men trots att Izabella sedan många år tillbaka toppat ”Sveriges snyggaste”-listor menar hon att hon själv inte lever upp till det viktigaste skönhetsknepet av alla: sömn.

-Jag har konstant sömnbrist eftersom jag är en nattmänniska. Min hjärna kommer igång runt klockan elva på kvällen och det är först då jag kan memorera manus och svara på mail. Det är problematiskt eftersom sömn är det viktigaste som finns, säger hon till TV4.

”Mitt viktigaste skönhetstips är sömn. Men jag lever tyvärr inte upp till det eftersom jag är en nattmänniska”, berättar Izabella.

Skådespelerskan är beroende av det franska skönhetsmärket Biologique Recherche och har varit det sedan tidiga toppmodeller berättade att det var de bästa på marknaden. Bild: TV3

Skådespelerskan är beroende av det franska skönhetsmärket Biologique Recherche och har varit det sedan tidiga toppmodeller berättade att det var de bästa på marknaden. Bild: TV3

Izabella var tidigare programledare för

Izabella var tidigare programledare för ”Top Model Sverige” på TV3. Bild: TV3

isabella.eklof@improveme.se

2014-10-13 10:55:00

Publicerad: 13 oktober 2014

Sminka dig yngre

Här är de smarta tipsen