Makeup-artisten svarar

William Värnild är pressansvarig på Make up store och är även med i improvemes Skönhetsråd. Har du några frågor om make up och hudvård? Tveka inte att maila William.

FRÅGA: Mitt problem är mina ögonfransar. Jag har provat alla sorters mascara men fransarna blir ändå inte böjda, utan jag måste ha en ögonfransböjare vilket gör fransarna mer skörda och att de bryts av. Jag vill bara kunna ta på mig mascara, utan ögonfransböjare. Är det möjligt, och i så fall hur?
SVAR: Om fransarna är väldigt raka kan du testa Make Up stores fransbörjare som går på el och ger ifrån sig lite värme vilket gör att fransen skonsamt böjer sig snabbt. Och sedan kan du applicera en treatment-mascara varje kväll som vårdar dina fransar och bygger upp dem igen, likt ett balsam.

 
FRÅGA: Jag har ganska små ögon, hur sminkar jag mig så att de ser större ut?
SVAR: Jobba med en ljus basskugga över hela locket, sedan ska du tänka på att jobba med en mörkare skugga i ytterkant och upp mot globlinjen. Lägg inte ögonskugga över hela locket då minskar du storleken på ögat, i alla fall uppfattas det så. En lös frans öppnar upp ögat. Undvik att lägga för mycket i ögat då detta också ramar in och sluter ögat.

 
FRÅGA: Har du några tips på en snygg nyårsmakeup?

SVAR: Fransar är alltid roligt och ger ögat ett stort lyft. Sedan kan du applicera ett par strass-stenar i ögonvrån och i ytterkant för lite extra partykänsla. Ett annat tips är är att lägga en glitter eyeliner som gör det hela smakfullt och fint.

 
FRÅGA: Jag gillar den sotade looken men får aldrig till det. Det blir ojämnt och hackigt, hur gör jag för att få det jämnt och snyggt?
SVAR: Grunda med en eyeprimer och därefter en matt basskugga, exempelvis ”Micro shadow vanilla” från Make up store. Skugga ut en mörk skugga på locket upp till globlinjen, tona med hjälp av en skugga som innehåller lite pärlemor, ”Muffin” är super för detta. Och istället för kolsvart så ta en riktigt mörkbrun skugga eller en blyertsgrå skugga så får du en snygg sotning. Färgen blir intensiv och snygg utan att bli för hård.

 
FRÅGA: Jag har rätt mycket finnar i perioder och använder produkter som täcker och ”torkar ut dem”. Men är det verkligen så? Att dessa produkter är bra för huden? Varför får jag fler finnar i sådana fall?
SVAR: Det är aldrig bra att använda sig av för mycket ut torkande produkter. En bra balans behövs alltid. Fukt måste huden ha för att kunna hålla ph-värdet som helst ska ligga på 5.5. Använd dig av en bra rengöring som innehåller en liten mängd alkohol och sedan använder du en fuktcreme som är i fluide form som går snabbt in i huden och ger fukt på samma gång. Sedan kan du använda en bas som täcker ordentligt och ett tunt puder som fixerar basen. Så behöver du inte ha för många lager av allting. Men en bra hudvårdsrutin är att rekommendera för att få bra resultat av din foundation. Jobba med en foundationpensel för att få ett tunt och fint resultat. Runt ögonen jobbar du med en tunn concealer.

 
FRÅGA: Jag har letat länge efter en concealer till mina morgontrötta ögon. Antingen ser jag ut som en panda eller så syns ringarna igenom, vad ska jag göra?
SVAR: ”Cover all mix” är produkten för dig. Den täcker rött och blått och har en nyans i sig som neutraliserar också. Genom att blanda dessa tre så får man den perfekta nyansen.

Bildspel: Makeup-artisten svarar

Bildspel: Makeup-artisten svarar

skonhetsradet@improveme.se

2009-12-11 10:53:00


Text:
Publicerad: 11 december, 2009