5 myter om vinterhy

Hur bra är det egentligen att inte smörja in sig bara för att man har fet hy? Svaret på det samt på fyra andra myter kring vinterhy får du nedan.

Myt 1: Om jag har fet hy behöver jag inte smörja in mig
Hårt väder med vind, blåst och snö sliter på alla hudtyper -även de feta. Utan skydd och fukt tar även din feta hy stryk.

Myt 2: Min hy mår bättre av att jag stannar inomhus
Sant tills viss del, extrem kyla drar fuktigheten ur din hy. Men att bara sitta inne är inte heller någon hit för din hy. Se till att njuta av vintervädret och vintersporterna men skydda dig noga med fuktkräm och solskydd.

Myt 3: Vind ger min hy en härlig och naturlig glöd

Inte om du räknar brustna kärl på kinderna till eftertraktat. Det är nämligen precis vad du får om du inte passar dig. Går det riktigt illa kan du till och med få bestående skador på din hy. Skydda dig med en scarf och var försiktig.

Myt 4: Ju tjockare kräm, desto bättre
Konsistensen på din kräm har inget att göra med hur pass bra den absorberas av din hy. Om man vet med sig att man lätt blir torr kan ett serum i tillägg till fuktkrämen vara ett bra.

Myt 5: Mulet väder gör att jag kan skippa solskyddet
Aldrig, aldrig, aldrig är det bra att skippa solskydd. Inte ens då det är mulet. Solens strålar tränger nämligen igenom ändå och kan skada din hy precis på samma sätt som när det är klart. Med andra ord: använd solskydd i alla väder!

Redaktionen
Publicerad: 8 februari 2016
Foto: Alamy

10 relationstips på semestern

En klassiker bara ni två – skapa nya minnen genom att dra iväg på en roadtrip