5 hot mot din hy

Hur din hud åldras har mycket att göra med hur du tar hand om den. Här är 5 hudsynder att akta sig för.

1. Att inte använda solskyddskräm
Huden är den främsta orsaken till att huden åldras, så det gäller att vara supernoga med att alltid smörja in sig med solskyddskräm. Varje dag, även om det är mulet ute. Se till att använda en solskyddskräm som skyddar mot både UVA- och UVB-strålar.

2. Att sova med sminket på
Hur trött du än är, se till att sköja bort sminket ur ansiktet. Det behöver inte ta mer än någon minut om du använder en mild ansiktstvätt eller rengöringsmousse. Har du riktigt bråttom, så ta bara en rengöringsservett och stryk över ansiktet. Din hud kommer att tacka dig.
 
3. Att glömma bort halsen och händerna
När man tänker på hudens åldrande är det oftast framför allt ansiktet man tänker på. Men även halsen och händerna är oftast blottade för solen. Händerna får dessutom utstå mycket, då de kan bli uttorkade av diskning och handtvättning. Se därför till att vara noga med att smörja in både halsen och händerna -med solskyddskräm men även med återfuktande krämer.
 
4. Att röka
Rökning är dåligt för hela din kropp och kan göra att din hud åldras snabbare, av flera anledningar. Dels kan du få rynkor runt munnen av själva rökandet och dels attackeras dina hudceller av fler fria radikaler till följd av rökandet. Dessutom får nikotinet blodåldrorna att dra ihop sig så att huden får mindre syre.

5. Att sova för lite
Även sömbrist är skadligt för huden såväl som för resten av din kropp. Sömnen ger kroppens celler en chans att reparera och återhämta sig och sömnbrist kan dessutom höja kroppens kortisolnivåer, vilket kan leda till acne.

Bildspel: 5 hot mot din hy

Bildspel: 5 hot mot din hy

[email protected]

2010-08-30 11:36:00

Publicerad: 30 augusti 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp