Hindra tidigt åldrande

Dåliga vanor medför att din hud åldras i förtid. Vi vet hur du motverkar rynkorna.

Fimpa för gott
Det är knappast någon nyhet att cancerpinnarna är farliga och ohälsosamma. Ändå väljer allt fler unga tjejer att börja röka. Rökning bryter ner kollagen vilket ger ett ökat åldrande med hela trettio procent.

Sluta stressa
Nervositet, oro och överansträngning är några av de symptom som stress för med sig. Konstant stress kan medföra att du åldras minst tio år i förväg. Hitta ett sätt att stressa ner i din fullspäckade vardag, exempelvis en promenad till och från jobbet, eller en bensträckare runt husknuten.

Rätt kost

Tidigare undersökningar har visat att den som äter mycket grönsaker, bönor och groddar har färre ålderstecken än den som väljer en blodig stek, smör på mackan samt socker. Slipp rynkor i förtid genom att vegetabiliska oljor och vitamin C som fyller många viktiga funktioner i kroppen. Höga halter av vitamin C finns bland annat i jordgubbar, färskpressad apelsinjuice och blomkål.

Använd solskyddsfaktor
Solens strålar är lockande då det ger oss en fräsch solbränna, men det sliter på huden och har många negativa effekter, som bland annat hudcancer och tidigt åldrande. Slarva därför inte med solskyddet. Många ansiktskrämer innehåller solskyddsfaktor 15 vilket kan användas året om för komplett skydd.

Drick alkohol med måtta

Alkohol torkar ut huden och är man en flitig vindrickare kan huden lätt bli rödflammig och rynkig. Dricka med måtta så slipper du alla bekymmer som alkohol för med sig.

Bildspel: Hindra tidigt åldrande

Bildspel: Hindra tidigt åldrande

[email protected]

2010-09-08 13:38:00

Publicerad: 8 september 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp