”Jag gillar att bli äldre”

Modellen, bloggaren och sångerskan Anine Bing är aktuell med sitt debutalbum ”Kill your darlings”. Vi har tagit ett snack med den 28-åriga skönheten för att prata smalideal, musik och hur det känns att vara nybliven mamma.

Din dotter Bianca kom till världen i januari i år. Hur har livet förändrades?
-Livet har liksom blivit tusen gånger roligare och mer spännande. Bianca är superenkel. Hon sover bra och hon är lätt att ha sig vart jag än går. Igår spelade vi till exempel in en musikvideo med mitt band ”Kill Your Darlings” och då hängde Bianca med. Enda skillnaden nu är ju bara att man måste ta små pauser för att amma, men hon är så gullig och skön. Bianca har bara fört glädje och kärlek till vår lilla familj.

Du är modell sedan 12 år tillbaka, är det ett yrke du skulle kunna rekommendera till din dotter?
-Svårt att säga. Jag tror att alla måste få följa sina drömmar och prova sig fram tills de hittar rätt i livet. Modellyrket har sina sidor -både bra och dåliga. Det är ett otroligt spännande jobb, man får resa mycket och träffa intressanta människor. Den mörka sidan är nog alla falska människor man stöter på, fotografer som försöker sig på konstigheter och så vidare. Det kan även vara ett mycket ensamt yrke då man jämt är på resande fot. Så om jag tänker efter hoppas jag nog att Bianca väljer något annat yrke. Men som sagt, jag kommer låta min dotter följa sitt hjärta och sina drömmar.

Hur ser du på svältidealet som många unga flickor strävar efter idag?

-Jättetrist. Det är så stort fokus på att vara perfekt och jag tror vi alla får känna på att inte känna oss bra nog någon gång under livets gång. Jag växte upp med en väldigt nära vän som hade anorexia. Det är en hemsk sjukdom som ska tas på stort allvar.

Har du något råd till unga tjejer hur de kan stärka sitt självförtroende och sin självkänsla?
-Det där är en jättesvår fråga som jag inte har det perfekta svaret till tyvärr. Jag har själv lidit av dålig självkänsla och kan än idag bli påmind av den. Jag tror det gäller om att hitta sig själv, hitta sin väg i livet. Inse att man duger som man är. Sedan tror jag det är superviktigt att följa sina drömmar och våga stå på egna ben. Då blir man lycklig.

Du fyller trettio nästa år, hur känns det att bli äldre?

-Det känns bra faktiskt. Jag känner mig nöjd med var jag är i mitt liv just nu. Jag har en familj, en underbar dotter som jag älskar över allt annat. Det har jag drömt om enda sen jag var liten. Att jag även just har släppt en skiva med mitt band “Kill Your Darlings“ gör ju inte saken sämre, så jag har ingen kris än.

Är du rädd för att åldras?
-Om man lever i nuet och gör det som gör en lycklig finns det inte så mycket att få panik över. Förresten gillar jag att bli äldre. Jag har hittat mig själv och känner mig trygg med vem jag är. Jag saknar inte att vara en vilsen 20-åring igen.

Du är aktuell med ditt debutalbum. Kan du berätta om skivan?
-Det har tagit många år att hitta rätt inom musiken. Jag har sjungit sen jag var liten och började skriva egen musik för ungefär åtta år sedan. Men för tre år sedan träffade jag mina bandmedlemmar Pelle och Lasse, och det var då jag började hitta rätt. Det tog cirka två år till skivan blev klar. Vi fokuserade länge på att skriva massa låtar tillsammans och med andra låtskrivare. Bland annat Anders Bagge och Guy Chambers (som är mannen bakom Robbie Williams och många andra stora artister). Under inspelningen av skivan blev jag gravid så det skivbolag som först var intresserade hoppade av i sista sekund. De tyckte inte det var så lämpligt med en liten bebis så jag startade eget bolag istället och släppte albumet på egen hand.

Har du något favoritspår och varför är just den låten speciell?
-”Maybe Tomorrow” är en av mina favoriter. Den handlar om den tiden då jag kände mig otroligt vilsen och försökte hitta mig själv och min väg i livet. ”Everybody Else” är också en favorit som handlar om att alla killar är likadana. De bara sviker en gång på gång…

Du bor i Los Angeles, vad är det bästa med att bo i USA?
-Det bästa med LA är att vakna till en blå himmel varje morgon. Att vara nära så många kreativa människor. De flesta av mina vänner här håller på med musik och andra kreativa yrken.

Hur håller du dig i form?
-Genom att bära runt på en 6 kg bebis hela dagarna. Har fått otroligt starka armar. Sedan försöker jag med att hinna träna pilates en gång i veckan.

Går du på någon diet?

-Nej, jag äter allt. Tror inte på dieter. De få gångerna jag har fått för mig att jag ska banta har jag istället blivit helt fixerad på mat och äter ännu mer. Jag tror på att äta lite av allt och att inte ha några förbud. Jag mår bäst när jag äter stora måltider med mycket kolhydrater. Älskar pasta!

Har du några beautytips att dela med dig av?

-Mitt bästa beautytips är sömn. Jag försöker lägga mig vid 22 på kvällen. Då vaknar jag pigg och glad. Dricka mycket vatten gör också under för hy och kropp. Mitt hår försöker jag tvätta endast en gång i veckan. Det blir mindre slitet då.

Vad gör du för att stressa ner under hektiska perioder?
-Sover. Jag och Nicolai är bra på att hjälpa varandra. Om jag har jobbat hårt låter han mig få sova extra länge på morgonen. Och jag tar Bianca om han behöver sova eller ta en massage. Det gäller att lyssna på sin kropp.

Jag läste en gammal intervju med dig där du säger att du shoppar alldeles för mycket, gör du det fortfarande?
-Haha, ja, gud vad jag shoppade! Nu är jag lite äldre och lite klokare. Sedan jag träffade Nicolai har det blivit lite bättre. Han ställer alltid frågan ”behöver du verkligen en till väska?, har du inte redan tre såna toppar” osv.

Vad är det dyraste plagget i din garderob?
– Oj, det vågar jag inte ens svara på. Har en del väldigt dyra väskor. Det lägger jag mycket pengar på. De flesta av mina kläder är dock relativt billiga. Går mest i jeans och t-shirt.

Anine Bing
Ålder: 28 år
Bor: I Los Angeles
Familj: Nicolai och dottern Bianca
Gör: Sångerska i bandet Kill Your Darlings, bloggare, modell, låtskrivare och butiksägare
Aktuell: Med skivan Kill your darlings
Blogg: Läs Anines blogg här!

Anine Bing med sin dotter Bianca som kom till världen i januari 2011.

Anine Bing med sin dotter Bianca som kom till världen i januari 2011.

Omslaget till debutalbumet

Omslaget till debutalbumet “Kill your darlings”.

Hela familjen samlad.

Hela familjen samlad.

Bianca hänger med sin mamma överallt.

Bianca hänger med sin mamma överallt.

Utöver att vara modell, sångerska, låtskrivare så har Anine designat smycken för Milajki och hon äger även en butik.

Utöver att vara modell, sångerska, låtskrivare så har Anine designat smycken för Milajki och hon äger även en butik.

elina.hasslund@improveme.se

2011-04-06 08:37:00

Publicerad: 6 april 2011

Historien om plastikkirurgin

Skönhetsingreppen genom tiderna