Så får du starka, fina ögonfransar

improveme.se

Långa svepande ögonfransar är alla kvinnors dröm. Men att använda mascara och ögonfransböjare sliter enormt på de små stråna. Här är några enkla tips på hur du tar hand om dina fransar.

* Att använda vattenfast mascara sliter mer på dina fransar än att använda en vanlig. Välj en från apoteket, eller fråga personalen där du vanligtvis handlar smink för att hitta en så mild variant som möjligt.

* Gnugga inte i ögonen
när du ska tvätta bort mascaran, det kan göra att fransarna går av. Använd en eyemakeup remover som löser upp mascaran. Dränk en bomullspad med removern och lägg den på fransarna. Låt verka några sekunder och tvätta bort.

* Mandelolja sägs ha en förlängande effekt på ögonfransarna. Smörj dem innan du lägger dig eller använd under din mascara. Att smörja med vaselin är också ett gammalt mormorsknep som fungerar som balsam för fransarna.

* Ögonfransböjare är
ett måste för många, men de sliter mycket på fransarna. Försök att undvika det så ofta du kan.

* De flesta vet att
det är dåligt att sova med mascara då de lätt går av. Men är du en person som lätt slarvar med detta så ställ en ask makeup remover-servetter på nattduksbordet om du vet med dig att du kommer hem sent en natt.

* Flera ögonfransserum som till exempel Nutralux och X-lash har under de senaste åren dykt upp på marknaden. Många upplever att de får längre och starkare fransar genom att använda produkterna, men i höstas gick läkemedelsverket ut och varnade för flera andra liknande produkter på marknaden då de gav kraftiga biverkningar som till exempel ögonirritation och förändringar av ögonfärg och ögonlock. Så läs på om en produkt innan du köper den.

Bildspel: Så får du starka, fina ögonfransar

Bildspel: Så får du starka, fina ögonfransar

[email protected]

2014-10-08 14:37:00

Publicerad: 8 oktober 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp