Maten som gör underverk för din hy

improveme.se

Avocado, vitlök och broccoli är inte bara gott och nyttigt. Det är även guld för huden. Här presenteras åtta oväntade livsmedel som tillsammans med frisk luft och motion gör underverk för din hud.

Tror du att finnar bara är något tonåringar råkar ut för? Då är det dags att tänka om. Nästan tjugo procent av alla kvinnor i 20- och 30-årsåldern lider av akne orsakat av stress och hormonförändringar. Men det går att förebygga problemet. Läs vidare och lär dig vad du kan addera till din kost för att öka livslängden på din hud.

Rödbetor
Låt inte rödfläckiga fingrar avskräcka dig från de ljuvliga rödbetorna. De innehåller höga halter av A-vitamin, kalium, natrium, kalcium, magnesium och vitamin E som alla är bra för huden. Tillsammans hjälper de också till att eliminera gifter från kroppen och kan sänka kolesterolet.

Avocado
Avocado innehåller inte bara mycket vitamin E som ökar hudens vitalitet och lyster, utan även inflammationsminskande vitamin C. Avocadoolja tros dessutom stimulera produktionen av kollagen i huden vilket förbättrar dess ton och textur. Ät avocado regelbundet och upplev en återfuktad och fräsch hud.

Nässlor
Nässlor må vara ett besvärligt ogräs i våra trädgårdar men klarar du av att plocka dem och göra något ät- eller drickbart av dem kan du bli förvånad över vilka underverk de kan göra. De har en anti-inflammatorisk effekt och hjälper till att lugna huden samtidigt som de är extremt avgiftande.

Vitlök
Vitlök innehåller en naturlig kemikalie, allicin, som kan ta död på många skadliga bakterier i kroppen, exempelvis de som orsakar akne och andra hudinfektioner. Du får ut det mesta av vitlöken genom att tillsätta en finhacka rå vitlöksklyfta i en sallad.

Röda vindruvor
Det sägs att röda druvor och deras kärnor innehåller kraftfulla naturliga kemikalier och antioxidanter som kan behandla inflammatoriska hudsjukdomar som psoriasis och eksem. Tillsätt druvorna i din sallad eller ta en klase till mellanmål.

Broccoli
Supergrönsaken broccoli innehåller antioxidanter som vitamin A,C, E och K som hjälper till att ge huden lyster och återskapar skadad vävnad. Ät dem lätt ångkokta eller råa i en sallad.

Makrill
Strävar du efter en strålande, glödande och ren hud är det en bra idé att öka ditt intag av fet fisk, som makrill. Varje filé är laddad med nyttiga syror som kan bekämpa akneinflammationer.

Pumpakärnor
Strö en handfull pumpafrön i salladen! Varje kärna innehåller höga halter av vitamin E, zink och omega 3 som är som godis för huden.

Bildspel: Maten som gör underverk för din hy

Bildspel: Maten som gör underverk för din hy

[email protected]

2014-11-18 08:19:00

Publicerad: 18 november 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp